Annonce
Debat

I denne uge falder afgørelsen om Anker Jørgensens Plads: Vi har brug for at gøre noget drastisk

Hans Præstbro. Foto: Maj Carboni

Socialborgmester Mia Nygaard påpeger i SydhavnenLIV, hvor skammelig en idé et midlertidigt alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads er. Og hun spørger retorisk:

- Kan man forbyde sig ud af udsathed?

Svaret er lige så nuanceret, som Mia Nygaards spørgsmål er forsimplet. Ingen i Sydhavnen er principielt tilhængere af et forbud. Men vi er nået til et punkt, hvor situationen både er utålelig og virker uløselig.

Vi har brug for at gøre noget drastisk, hvis ikke de hårdt prøvede beboere omkring Anker Jørgensens Plads skal igennem endnu et forår og endnu en sommer med larm, druk, stofsalg, trusler og vold. For fjerde år i træk!

Selvfølgelig kan et alkoholforbud ikke stå alene. Derfor er det godt, at der nu endelig fra rådhuset er en vilje til en mere langsigtet social indsats for de udsatte borgere, som sagen handler om. Uanset hvilken plads, de vælger at opholde sig på, har de brug for hjælp. Hvad Anker ville have ment om situationen, får vi af gode grunde aldrig at vide.

Men jeg tror, at han, i modsætning til Mia Nygaard, ville have sat sig grundigt ind sagen og dens mange nuancer, før han havde udtalt sig skråsikkert om den.

Da Anker stadig boede på Borgbjergsvej, mødte jeg ham jævnligt, når han var på en af sine obligatoriske gåture. Jeg har til gengæld endnu ikke mødt Mia Nygaard herude. Måske var det en idé, at socialborgmesteren kom forbi og fik en snak med os borgere, særligt dem på og omkring pladsen.

Det, tror jeg, kunne føre til noget konstruktivt og brugbart for alle borgere på Anker Jørgensens Plads – også de udsatte.

Moralske pegefingre og udskamning af mennesker, som blot ønsker sig normale tilstande udenfor deres hoveddør, kan vi ikke bruge til noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce