Annonce
Byliv

Kom på særlige vandringer i vores dejlige bydel: Jeg vil vise Sydhavnens magiske hjørner frem

Ved den lovlige graffitivæg på Stejlepladsen. Foto: Francesco Martello, Copenhagen Architecture Festival.
Stifter og forperson for Sydhavnens Folkemøde, Rikke Rohr, afholder igen sine populære byvandringer efter hun har modtaget flere henvendelser. Som følge af coronarestriktionerne er der dog visse ændringer på turen gennem vores dejlige bydel.
Annonce

Rikke Rohr, der er skaberen af Sydhavnens Folkemøde, har siden efteråret modtaget mange henvendelser om at lave flere af sine gående foredrag gennem det spraglede Sydhavnen.

På turen fortæller hun om både bygningerne, naturen og ikke mindst kulturen, der har hersket i Sydhavnen de sidste 100 år.

Det ønske imødekommer hun nu, hvor hun afholder vandringer tirsdag, onsdag, torsdag, fredag i uge 51.

Efter de mange hjemsendelse fra arbejdspladserne og aflyste julefrokoster er det nu i høj grad virksomheder og mindre grupper af kollegaer, der er på jagt efter alternative måder at ses og dele oplevelser på. Derfor har Rikke Rohr valgt at udbyde disse byvandringer som alternativ til de aflyste julefrokoster og nytårskure. I første omgang bliver det tirsdag, onsdag, torsdag, fredag i uge 51.

Annonce

Magiske Sydhavnen

Turen starter med fortællingen om Karens Mindes transformation fra åndssvage-hjem til kulturhus og slutter ved det nye genbrugscenter og affredningen af Stejlepladsen.

- Jeg håber, at jeg med de gående foredrag kan give mennesker en oplevelse af at være på rejse her i vores eget land. Jeg vil vise Sydhavnens magiske hjørner frem til mennesker, der måske ikke selv ville have fundet frem til dem, siger Rikke Rohr og fortsætter:

- Jeg vil have særlig fokus på at formidle de kvaliteter, der findes i at bevare mangfoldige og skæve områder, som dem vi stadig har her i Sydhavnen, siger Rikke Rohr.

Rikke Rohr er forperson i Sydhavnens Folkemøde, hun er arkitekt selvbygger og vild med Sydhavnen. Foto: Privat

En mindre gruppe kollegaer under Danske Bank har købt den første tur, og efter endt foredrag havde Rikke Rohr sørget for at sende dem godt videre til et lokalt spisested. Det bliver nu muligvis til en kop varm suppe udendørs i stedet.

- Efter mine mange fortællinger om Sydhavnens særlige ånd, var det tanken at de selv kunne få lov at opleve stemningen med en frokost på et af vores lokale spisesteder i havnen. Men med de nye nedlukninger må vi så til at være kreative igen, men det finder vi jo nok ud af, siger Rikke Rohr.

Midt på ruten har Rikke også arrangeret et mindre stop med forplejning, så energien holdes oppe på den i alt 1,5 times vandring gennem blandt andet selvbygger-miljøet Frederikshøj, hvor Rikke selv har bygget et hus, Ritts billige boliger 'Vildrosen', inden det går over Tippen med kig til 'Lorterenden' og med afslutning i Fiskerhavnen hos bydelens nye æresborger, Trolden Ivan Evigvår.

Annonce

Restriktioner skaber ændringer

Rikke Rohr afholder ligeledes en række foredrag i januar, hvor det måske igen vil være muligt at afslutte med et måltid indendørs.

På grund af corona kan turen kun købes som en gruppebillet på maksimalt 9 personer, og det er køber selv, der har det fulde overblik over ikke at samle nogen, der ikke allerede er i corona-gruppe sammen.


Jeg håber, at jeg med de gående foredrag kan give mennesker en oplevelse af at være på rejse her i vores eget land. Jeg vil vise Sydhavnens magiske hjørner frem til mennesker, der måske ikke selv ville have fundet frem til dem.

Rikke Rohr, arkitekt, selvbygger, aktivist og forperson i Sydhavnens Folkemøde


En gruppe-rundvisning koster 2.400 kroner. Turene finder som nævnt sted tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i næste uge. Der afholdes tre ture om dagen på tidspunkterne 9.00, 11.30 og 14.00.

Rikke Rohr udtaler, at hun helst ville sænke prisen for vandringerne, men grundet hendes store arbejde med at skabe Sydhavnens Folkemøde, er hun nødsaget til at tage sig godt betalt for sine vandringer.

- Da jeg i den sidste tid har arbejdet 500+ timer frivilligt med at skabe Sydhavnens Folkemøde, er jeg nødt til at tage mig ordentligt betalt for disse foredrag, for at jeg kan fortsætte det andet arbejde. Jeg håber, der er virksomheder, der ser dette som en kærkommen mulighed for at give deres medarbejdere en inspirerende fælles oplevelse, siger hun.

For billetter og yderligere kontakt tryg her.

Byvandring med Rikke Rohr i Sydhavnens magiske hjørner. Foto: Francesco Martello, Copenhagen Architecture Festival.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce