Annonce
Byliv

Lars Weiss om nedstemt mærkesag på Anker Jørgensens Plads: Ærgerligt der ikke bliver lyttet til de lokale

Lars Weiss på besøg på Anker Jørgensens Plads. Foto: Jens Mouvielle
Lars Weiss ærgrer sig over, at forslaget om et alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads blev stemt ned. Men problemerne skal stadigvæk løses.

Sydhavnen bliver ikke den første bydel i København med et alkoholforbud. Det stod klart efter afstemning i borgerrepræsentationen torsdag aften.

Et alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads blev af Overborgmester Lars Weiss set som værende den eneste løsning på de problematikker, der har hærget pladsen siden metrobyggeriet begrænsede adgangen til Mozarts Plads.

Derfor er det også en ærgerlig overborgmester, der forholder sig til nederlaget i borgerrepræsentationen.

- Det er rigtig ærgerligt, at der er partier, som ikke vil lytte til de lokale kræfter i Sydhavnen og tage ansvar for at hjælpe naboerne på pladsen. Alt for længe har naboerne til Anker Jørgensens Plads været generet af støj og uro på alle tider af døgnet. I Socialdemokratiet har vi gjort alt, hvad vi kan, for at bakke op om de lokales ønske og fremme et forslag, som både naboerne, lokale foreninger, lokaludvalget, politiet og endda brugerne selv bakker op om, lyder det fra Lars Weiss.

Annonce

Bliver ikke ladt i stikken

Selvom der ikke kommer alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads, er det ikke fordi, man lader de pressede beboere omkring pladsen såvel som brugerne af selve pladsen i stikken.

Selvom vi ikke har fået opbakning til et alkoholforbud, må vi ikke lade naboerne i stikken. Vi skal fortsat arbejde på at løse problemerne på pladsen i tæt dialog med de lokale og politiet – og vi skal fortsat sætte ind med den nødvendige sociale indsats, så brugerne får den hjælp, de har brug for, siger Lars Weiss.


Det er rigtig ærgerligt, at der er partier, som ikke vil lytte til de lokale kræfter i Sydhavnen og tage ansvar for at hjælpe naboerne på pladsen. Alt for længe har naboerne til Anker Jørgensens Plads været generet af støj og uro på alle tider af døgnet.

Lars Weiss, Overborgmester


Fokus er nu på, hvordan man får gjort det alternative byrum på Hørdumsgade så attraktivt, at det kan tiltrække brugerne af Anker Jørgensens Plads.

- Jeg vil gerne understrege, at København er en solidarisk og rummelig by, og der skal være plads til os alle sammen. Der skal selvfølgelig også være plads til udsatte, som drikker en øl udenfor. Derfor er det afgørende, at vi får skabt et ordentligt sted i Hørdumsgade med f.eks et læhegn, askebægre og et fast grundlag, så brugerne af Anker Jørgensens Plads har et dejligt sted nogle hundrede meter derfra, hvor det giver mening for dem at være, siger Lars Weiss og fortsætter:

- Det har brugerne også selv givet udtryk for er en god ide. Det vil jeg arbejde for at vi finder penge til ved forhandlingerne om overskydende budgetmidler i foråret.

Sådan fordelte stemmerne sig

For et forbud: Venstre, Konservative, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti samt løsgænger Kåre Traberg Smidt
Mod et forbud:

Enhedslisten, SF, Radikale Venstre, Alternativet og Frie Grønne samt løsgængerne Peter Dits Christensen og Kassandra Behrndt-Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce