Annonce
Kunst

Lasse skaber liv med sin graffiti: Jeg håber at gøre det til en levevej

Lasse Rasmussen drømmer om at leve af sin grafitti. Foto: Jens Mouvielle
Hvis du kommer et smut ned forbi klatrestedet Boulders i Sydhavnen, vil du opdage, at de har renoveret og lavet om. Og når du kommer ind, vil du uden tvivl se et kæmpe graffiti-kunstværk, der skaber liv og hygge i lokalerne.
Annonce

En kæmpestor fiskehejre-lignende fugl med fødderne solidt plantet i en kop kaffe. Det er motivet i det store graffitikunstværk, der pryder væggen i det nye loungeområde i Boulders i Sydhavnen.

Hvis du kigger nærmere efter, kan du måske genkende trækkene fra det imponerende værk. Manden bag, 27-årige Lasse Rasmussen, har nemlig skabt flere værker i Sydhavnen såvel som i Boulders.

Lasse Rasmussen arbejder i Boulders og er kommet trofast i Sydhavnen i over syv år, og da cheferne fik øje på hans egenskaber med spraydåsen, fik han frie tøjler.


Jeg blev instinktivt grebet af at male graffiti, første gang jeg trykkede på dyssen for over ti år siden. Det er en fed måde at være kreativ på, og så er det sjovt at lave noget, som fanger folks opmærksomhed.

Lasse Rasmussen, graffitimaler


Annonce

Hvorfor graffiti?

- Jeg har malet noget junglelandskab i børneområdet her i Boulders, ligesom jeg maler på en lovlig væg, der ligger lige ved Bådehavnsgade. Efter chefen har set noget af det, jeg har lavet, fik jeg fuldstændig frie hænder til at lave noget fedt her på væggen, og så var det bare med at komme i sving, siger Lasse Rasmussen.

Han går under kunstnernavnet LasseElras, og med tiden håber han på, at hans passion for graffiti kan blive en levevej. Fiskehejren på væggen har allerede hjulpet lidt på vej.

Her ses Lasse Rasmussens kunstværk. Foto: Jens Mouvielle

- Jeg arbejder jo her i caféen lige overfor mit værk, så når folk kommenterer på det, spidser jeg ører. Der er mange, som synes, det er fedt, og der er allerede en, der driver en ingeniørvirksomhed, som har spurgt, om jeg ikke vil male noget på væggene i hans virksomhed. Jeg håber, jeg kan gøre det til en levevej, så det er superfedt, siger Lasse Rasmussen.

Annonce

Mere liv

Det er dog ikke kun Lasse Rasmussen, der glæder sig over opmærksomheden på kunstværket. Også i Boulders er man glade for den stemning og liv, det tilfører lokalerne.

- Kunstværket fra Lasse understreger den hyggelige og løse stemning, vi har i Boulders. Graffiti giver en ung og inkluderende stemning, som er lige præcis det Boulders står for, og vi synes, at værkerne gør vores ellers store grå og hvide betonhaller lidt tættere og mindre og tilføjer fede nature vibes, som vi godt kan lide, siger Martin Petersen, direktør og medejer af Boulders.dk.

- Det er fedt at være med til at skabe noget liv. Jeg blev instinktivt grebet af at male graffiti, første gang jeg trykkede på dyssen for over ti år siden. Det er en fed måde at være kreativ på, og så er det sjovt at lave noget, som fanger folks opmærksomhed, siger Lasse Rasmussen.

Du kan se meget mere graffiti fra Lasse Rasmussens hånd på hans Instagram LasseElras eller hans hjemmeside www.lasseelras.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce