Annonce
Byliv

Niels Møllers drøm begyndte i Sydhavnen: Det er helt fantastisk så meget, der er sket

Niels Møller har nok at smile af, det går nemlig over alt forventning for hans nyopstartede virksomhed. Foto: Pernille Ølgod.
Niels Møller begyndte at bage for sine naboer i Teglholmen, der inspirerede ham til at hoppe ud i livet som selvstændig med virksomheden Møllers Økologiske Hjemmebag. Iværksætteri og godt bagværk er hans drøm, og den drøm har fået en fantastisk begyndelse corona til trods.
Annonce

Niels Møller plejede at smile ekstra stort, når han kom cyklende til Teglholmen søndag morgen og kunne se en lang kø af mennesker, der ventede på ham og morgenbrødet fra Møllers Økologiske Hjemmebag.

Men så kom corona, og der måtte nye tiltag til. En lang kø og mange mennesker var ikke længere den bedste løsning. Det tvang Niels Møller og hans forlovede til at tænke nyt.
Folk står nemlig ikke længere i kø, når de skal have deres friskbagte morgenbrød fra Niels Møllers bullitt-cykel. Nu bestiller kunderne det på forhånd og afhenter deres pakke med navn ude foran SPAR på Teglholmen.

- Det var lidt med en knude i maven, at vi måtte lave om på konceptet for morgenbrød, for det virkede rigtig godt, og det andet er jo lidt mere omstændigt, fordi folk skal forudbestille det og møde op på et bestemt tidspunkt for at overholde restiktionerne, siger Niels Møller og fortsætter:

- Men det er gået over alt forventning, og det har faktisk betydet, at vi har øget omsætningen, så opbakningen fra lokalområdet har været helt fantastisk, det kan vi ikke sige nok gange. Alle har udvist stor forståelse, og det er vi så taknemmelige for.

Annonce

Status på drømmen

1. november er det første år gået for Niels Møllers drømmevirksomhed. Dermed kan han snart gøre status over, om iværksætterprojektet holder vand.

- Nu skal jeg passe på med at spå om noget i de her tider, men det er helt fantastisk, så meget der er sket, og vi bliver ved med at klø på, så længe det kan lade sig gøre i denne corona tid, siger Niels Møller og fortsætter:

- Da Danmark lukkede ned, kunne vi vælge at lægge os ned og vente eller kæmpe videre for drømmen. Vi valgte det sidste - og med nye idéer og kreative processer, så har det været med til at åbne nye muligheder for os. Så det er helt fantastisk.

Niels Møller og hans forlovede ude foran SPAR i Teglholmen, hvor han leverer morgenbrød til sydhavnerne på udvalgte søndage. Foto: Pernille Ølgod.

Det er heller ikke den værste periode, som Niels Møllers virksomhed går i møde. Julen er nemlig en af de bedste perioder med julebag og julebagnings-kurser, og Møllers Økologiske Hjemmebag har oven i det kontakt til flere caféer, som - hvis alt falder på plads - vil forhandle Niels Møllers julesmåkager.

- Folk spørger tit: ‘Kan I leve af det?’ Og så smiler jeg lidt. For vi lever jo. Det handler bare om, hvordan og hvor dyrt man lever. Det her handler jo ikke om hvor mange penge, jeg kan tjene.

Jeg vil gerne være med i alle processer i virksomheden, lære af det og udvikle mig, og så længe vi kan få det til at køre rundt, så kommer størrelsen på provenuet i anden række, siger Niels Møller.

Annonce

Hårdt arbejde

Det er ved at være længe siden, Niels Møller sidst har været forbi med morgenbrød om søndagen i Teglholmen. Dette skyldes en øget efterspørgsel på catering, hvor han har leveret sandwich af friskbagte surdejsboller og fyldte croissanter til fødselsdage, barnedåb, firmafester og andre arrangementer. Nu begynder fokus igen at komme på det, der begyndte det hele.


Da Danmark lukkede ned, kunne vi vælge at lægge os ned og vente eller kæmpe videre for drømmen. Vi valgte det sidste - og med nye idéer og kreative processer, så har det været med til at åbne nye muligheder for os. Så det er helt fantastisk.

Niels Møller, ejer af Møllers Økologiske Hjemmebag


Nemlig mødet med kunderne søndag morgen på Teglholmen, for Niels Møller vil meget gerne bevare den gode kontakt med de gamle naboer og trofaste kunder – selvom han har mange bolde i luften. Førhen stod Niels Møller ved havnebussen, men nu finder du ham ude foran SPAR på Støberigade 27-31, som han har et samarbejde med.

Niels Møller bager. Foto: Pernille Ølgod

Næste gang Teglholmen har mulighed for at smage Niels Møllers bagværk bliver 
11. oktober kl. 09.00. Grundet corona er det stadig bedst at forudbestille brød. Det kan du gøre via Facebooksiden eller hjemmesiden: www.moellershjemmebag.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce