Annonce
Byliv

Nu stemmer de om byggeriet: Sådan kan Stejlepladsen komme til at se ud

Demonstration mod kommunens byggeplaner på Stejlepladsen og Fiskerhavnen 3. januar. Foto: Kasper Løjtved, Byrd
Mandag eftermiddag kl. 15.00 mødes medlemmerne i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg for at stemme om byggeriet på Stejlepladsen og Amager Fælled. Mødet er sat til at slutte kl. 19.00.

Hvis byggeriet på Stejlepladsen bliver stemt hjem, bliver det boligselskabet KAB, der skal være med til at realisere godt 200 almene boliger på Stejlepladsen i Københavns Sydhavn.

Det almene byggeri kommer til at udgøre en fjerdele af byggefeltets samlede boligkvadratmeter, og skal efter planen bygges over de næste syv år.

Visionen er en stor variation i størrelser og boligformer, og lige nu undersøges muligheden for almene ungdomsboliger, almene opgangslejligheder, almene bofællesskaber og cirka 22 almene medbyg-rækkehuse i tre etager, hvor kommende lejere vil kunne blive involveret i byggeprocessen.

Annonce

- På Stejlepladsen kommer man ikke til at bo i den klassiske københavnerkarré, men i et blandet og mangfoldigt byggeri af rækkehuse og åbne klyngebebyggelser. Og jeg er glad for, at det netop er på Stejlepladsen, at vi kommer til at arbejde videre med muligheden for medbyg-boliger, som vil kunne spejle sig i områdets eksisterende huse, og som også opfylder et lokalt ønsker fra vores borgerdialogmøder om større almene familieboliger, lyder det fra Adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro

Visualisering, der viser et eksempel på muligt udtryk af almene medbyg-rækkehuse set fra Fiskerhavnen. Endelige tegninger af husene er ikke udarbejdet. Foto fra lokalplan.

Et grønt og bæredygtigt kvarter

I arbejdet med at udvikle Stejlepladsen til et grønt og bæredygtigt kvarter med blandt andet 800 træer, har By & Havn og PFA, der står bag udviklingen af området, afsat en bæredygtighedspulje på 40 mio. kr. Puljen skal gå til initiativer, der fremmer bæredygtigt byggeri - men også den sociale bæredygtighed. Det fortæller Mikael Fogemann, Head of Nordic Real Estate i PFA.

- Hos PFA er vi stolte over at være med til sætte et så grønt og bæredygtigt aftryk i en helt ny bydel til glæde for både de nye beboere samt besøgende i området. Visionerne for det grønne og bæredygtige føres på Stejlepladsen ud i livet gennem en ambitiøs bæredygtighedsstrategi, som bl.a. vil resultere i en spændende og markant brug af genbrugsmaterialer i store dele af byggeriets facader samt grønne gårdrum og gadeforløb med plads til fællesskaber, lyder det fra Mikael Fogemann.


På Stejlepladsen kommer man ikke til at bo i den klassiske københavnerkarré, men i et blandet og mangfoldigt byggeri af rækkehuse og åbne klyngebebyggelser. Og jeg er glad for, at det netop er på Stejlepladsen, at vi kommer til at arbejde videre med muligheden for medbyg-boliger, som vil kunne spejle sig i områdets eksisterende huse.

Anne Skovbro, administrerende direktør i By & Havn.


Før byggeriet kan blive en realitet venter blot en afstemning i Økonomiudvalget samt i Borgerrepræsentationen før der kan blive givet byggeret til byggeriet.

Der har, siden det kom frem at der skulle bygges på Stejlepladsen, været massiv modstand mod projektet blandt borgerne i Sydhavnen, der i flere omgange har demonstreret mod byggeriet.

Forventningen er, at politikerne i Københavns Borgerrepræsentation tager endelig stilling til projektet primo februar 2021.

Herefter vil KAB blive yderligere inddraget i den videre udvikling af området, hvor visionerne for det blandede byggeri og muligheden for medbyg skal foldes ud.

Visualiseringen af byggeriet på Stejlepladsen. Foto fra lokalplan.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce