Annonce
Café Rosenhaven

Ny udvikling i sagen om Café Rosenhaven: 'Det giver mig en lille smule håb’

Annette Søndergaard. Café Rosenhaven. Foto: Jens Mouvielle
Annette Søndergaards livsværk Café Rosenhaven hænger i en tynd tråd. Nu er Københavns Kommune imidlertid kommet med nye oplysninger, der åbner døren lidt på klem for caféens overlevelse.
Annonce

Café Rosenhaven i Valbyparken er samlingspunkt for sommerens liv i det populære område, hvor discgolf-spillere, parkbesøgende og motionister kan få stillet både sult og tørst.

Sådan har det været i 17 år, men ved årsskiftet udløber lejemålet, som kommunen ikke vil forlænge, og derfor hænger Annette Søndergaards livsværk i en tynd tråd.

Det har hun vidst lige siden, hun selv kontaktede kommunen tilbage i april grundet en for lav husleje. Her fik hun besked på, at hun skulle fraflytte ved årsskiftet, og at lejemålet ikke kunne forlænges.

Annonce

Ny udvikling

Kommunen er nu ved at undersøge, om de selv kan finde anvendelse for lokalerne, hvilket de med under et halvt år tilbage af lejeaftalen endnu ikke har kunnet. Derfor ligner det, at lokalerne skal i offentligt udbud, hvor Annette Søndergaard på lige fod med andre interesserede kan byde på dem igen.

Det er i dette henseende, Københavns Ejendomme nu er kommet med en - for Annette Søndergaard - ny udmelding. Før havde hun fået oplyst, at udbuddet ville foregå efter hendes fraflytning af lokalerne, og dermed efter hun havde hevet alt sit inventar opbygget gennem 17 år ud.


Det giver mig en lille smule håb for, at Café Rosenhaven kan fortsætte. Jeg vil helt sikkert være interesseret i at byde på lokalet, hvis det sættes i udbud i god tid og på rimelige vilkår, så det gør en stor forskel for mig

Annette Søndergaard, Café Rosenhaven


Nu fortæller Københavns Ejendomme dog, at de - uden garantier - forsøger at få stablet et udbud på benene, hvis de ikke selv skal bruge stedet, inden Annette Søndergaard fraflytter lokalerne.

- Københavns Kommune vil i det tilfælde (ved offentligt udbud, red.) have særlig fokus på at få lejemålet udbudt tids nok til, at den nuværende lejer ikke skal flytte ud og ind igen, såfremt den nuværende lejer vinder udbuddet. Men det kan dog ikke garanteres på forhånd, da der ligger et stort arbejde forud for et udbud, og det kan derfor være svært at datosætte det pågældende udbud.

Dette glæder Annette Søndergaard, der dog frygter, at det vil trække i langdrag.

- Det giver mig en lille smule håb for, at Café Rosenhaven kan fortsætte. Jeg vil helt sikkert være interesseret i at byde på lokalet, hvis det sættes i udbud i god tid og på rimelige vilkår, så det gør en stor forskel for mig, at Københavns Ejendomme nu siger sådan, fortæller Annette Søndergaard og slår fast:

- Men jeg frygter, det kommer til at trække ud, og at de vil forlange en meget højere husleje. Det kan jeg ikke overleve på. Jeg er i det hele taget ret skeptisk, for jeg har jo meget at miste. Det er mit livsværk gennem 17 år, der er på spil.

Annonce

Regelændringer står bag

Årsagen til at lejemålet ikke længere kan forlænges, som tilfældet var tidligere, er, at vilkårene for lejemål har ændret sig i 2014.

- Københavns Kommune har løbende tilpasset og optimeret udlejningsprocesserne. Som et led i dette blev udlejningen af erhvervslejemål i parker samlet hos Københavns Ejendomme og Indkøb i 2014, hvor også cafélejemålet i Valbyparken blev overtaget af Københavns Ejendomme og Indkøb fra Teknik- og Miljøforvaltningen, skriver Københavns Kommunes Økonomiforvaltning.

Café Rosenhaven. Foto: Jens Mouvielle

Hvis Annette Søndergaard vælger at gå ind i et udbud og byde på lokalerne, kan hun se frem til en tidsubegrænset lejeaftale, fortæller kommunens Økonomiforvaltning.

- Medmindre der en saglig begrundelse for andet, udlejer Københavns Ejendomme og Indkøb erhvervslejemål på tidsubegrænsede lejekontrakter. Cafeen i Valbyparken vil derfor – medmindre den skal anvendes kommunalt – blive udlejet på en tidsubegrænset erhvervslejekontrakt, når den har været i offentligt udbud.

Københavns Kommune tager ifølge Københavns Ejendomme stilling til deres egen anvendelse af lokalerne i midten af juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sammenhold

Mihai og Michael holder Sluseholmen ren i fritiden: Man skal affinde sig med, at man er ham den underlige, der render rundt og samler skrald

Klumme

Min fars udflugt til Københavns Havn

Annonce