Annonce
Byliv

Overraskende udvikling: Flertallet for omstridt alkoholforbud smuldrer

Lars Weiss på besøg på Anker Jørgensens Plads. Foto: Jens Mouvielle
En omstridt sag om et forbud, der vil være sin første af sin art i København, har fyldt meget i Sydhavnen. Her har et alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads det seneste stykke tid set ud til at blive en realitet, men en ny udvikling bringer nu tvivl i regnestykket.
Annonce

Overborgmester Lars Weiss skal kunne tælle til 28 for at opnå flertal, når Borgerrepræsentationen 4. februar skal stemme om indførelsen af et alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads.

Det har fra start været en mærkesag for ham at få afhjulpet de store problemer på Anker Jørgensens Plads med det omtalte forbud, som har været til afstemning ad flere omgange.

Sidste gang, de stemte om det i Borgerrepræsentationen, blev det vedtaget med det forbehold, at Teknik- og Miljøforvaltningen skulle sondre politiets muligheder for at håndhæve forbuddet. Det er gjort med positiv feedback fra politiet, og derfor skal det igen til afstemning i Borgerrepræsentationen (BR, red.) 4. februar.

Annonce

Bliver en gyser

Selvom politiet er positivt stemte over for at håndhæve forbuddet, kan det meget vel blive en gyser til selve afstemningen. Der er nemlig sket ændringer, som betyder, at stemmerne ikke fordeler sig, som de gjorde ved sidste afstemning, der blev afgjort med 28 stemmer for forbuddet, mens 26 var imod.

Forklaringen på den nye udvikling får du her:


Jeg går ikke ind for forbud, fordi jeg mener, at man blot rykker problemerne til et andet sted, i det her tilfælde Hørdumsgade. Hvis man vedtager et forbud her, vil det give anledning til flere forbud, og så kan vi ende med at være i en by fuld af forbud, og det er jeg ikke interesseret i.

Peter Dits Christensen, løsgænger


Venstres gruppe i BR er skrumpet fra fem til fire, da Peter Dits Christensen har forladt partiet og er blevet løsgænger. Det betyder, at de mister en stemme, når beslutningen om alkoholforbuddet skal træffes.

Hvis alle stemmer som sidst, hvor Venstre, Konservative, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti samt løsgænger Kåre Traberg Smidt er for, mens Enhedslisten, SF, Radikale Venstre, Alternativet og Frie Grønne er imod, kan Peter Dits Christensen udligne afstemningen og gøre det til 27 mod 27, hvilket betyder, at alkoholforbuddet ikke vil kunne indføres. Og lige nu ser det ud til, at Peter Dits vil stemme imod.

- Jeg går ikke ind for forbud, fordi jeg mener, at man blot rykker problemerne til et andet sted, i det her tilfælde Hørdumsgade. Hvis man vedtager et forbud her, vil det give anledning til flere forbud, og så kan vi ende med at være i en by fuld af forbud, og det er jeg ikke interesseret i. Derfor hælder jeg til at stemme imod et alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads.

Annonce

Håber på flertal

Lars Weiss ærgrer sig over det politiske forløbet i sagen om Anker Jørgensens Plads, der har været plaget af meget politisk støj som konsekvens af flere behandlinger i politiske udvalg med skiftende resultat.

Han håber dog på, at han kan sikre sig et flertal, så hans mærkesag kan stemmes hjem.

- I Socialdemokratiet har vi gjort alt, hvad vi kan, for at bakke op om de lokales ønske og fremme et forslag, som både naboerne, lokale foreninger, politiet og endda brugerne selv bakker op om. Nu må det være op til de øvrige partier, om de vil lytte til de lokale kræfter, lyder det fra Lars Weiss.

Lars Weiss på besøg på Anker Jørgensens Plads for at snakke med brugerne af pladsen om et forbud. Foto: Jens Mouvielle

Han har tidligere udtalt, at han ser et alkoholforbud som den eneste løsning på problematikkerne på pladsen.

- Vi har forsøgt at benytte alle andre værktøjer, vi har til rådighed. Det har ikke virket, og derfor ser vi ikke andre måder at løse problemet på end at kombinere en forbedring af Hørdumsgade med et alkoholforbud her på Anker Jørgensens Plads, har Lars Weiss tidligere udtalt.

SydhavnenLIV har ligeledes været i kontakt med Kasandra Behrndt-Eriksen, der er tidligere Socialdemokrat og nu medlem af Borgerrepræsentationen som løsgænger. Sidst sagen blev behandlet i Borgerrepræsentationen var hun den eneste, der undlod at afgive stemme.

Det kan meget vel blive hende, der ender som tungen på vægtskålen i sagen. Hun har dog ingen kommentarer til, hvilken vej hun hælder, eller om hun har tænkt sig at undlade at stemme igen. Hvis sidstnævnte er tilfældet, og det ender med lige mange stemmer på hver side, vil forslaget frafalde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce