Annonce
Byliv

Pas på Stejlepladsen: Corona ændrede sidste demonstration mod byggerierne

Med fakler blev der protesteret mod kommunens byggeplaner på Stejlepladsen. Foto: Byrd/Kasper Løjtved
Fiskerhavnens Venner afholdt søndag 3. januar demonstration på Stejlepladsen, men grundet corona blev demonstrationen ændret i sidste øjeblik. Alligevel var modstanden mod byggerierne tydelig.

Stejlepladsen og Fiskerhavnen skulle fyldes til en lys og fakkeldemonstration søndag 3. januar kl. 16-17. Coronasituationen i København fik dog arrangøren, Fiskerhavnens Venner, til at ændre demonstrationen.

Det betød, at der maksimalt måtte komme 50 til demonstrationen på Stejlepladsen og Fiskerhavnen, mens resten af de mange støtter blev bedt om at vise deres sympati på facebook-siden Fiskerhavnens Venner, hvor der også blev lagt videoer op fra selve demonstrationen.

Jan Mathisen, talsperson for Fiskerhavnens Venner, fortæller om beslutningen for at ændre demonstrationen.

Annonce

- Vi modtog mange bekymrede beskeder fra folk, der var utrygge ved at møde op til demonstrationen grundet corona. Derfor valgte vi at sætte et loft på antallet af fremmødte og i stedet skrue op for larmen på Facebook, siger Jan Mathisen.


Vi modtog mange bekymrede beskeder fra folk, der var utrygge ved at møde op til demonstrationen grundet corona. Derfor valgte vi at sætte et loft på antallet af fremmødte og i stedet skrue op for larmen på Facebook.

Jan Mathisen, talsmand Fiskerhavnens Venner


Selvom demonstrationen ikke kunne nå det omfang i fremmøde, man havde ventet under normale omstændigheder, var det alligevel tydeligt, at der var mange, der havde lyst til at bruge begyndelsen af det nye år på at vise deres modstand mod byggerierne.

Et fremmødt par, der bor på Fiskerhavnen, sagde:

- Vi er mødt op for at vise vores modstand, fordi vi tror på, at havnen bliver ødelagt, hvis der kommer en masse byggeri.

Sidste chance

Demonstrationen var sidste chance for at folk i samlet flok kunne vise deres modstand mod kommunens byggeplaner på Stejlepladsen, inden byggeplanerne behandles.

11. januar er byggeplanerne på Amager Fælled og Stejlepladsen nemlig på dagsordenen i Københavns kommunes Teknik- og Miljøudvalg, og spørger man Jan Mathisen er der kun en rigtig vej ud af det møde.

Nemlig at de vælger at udskyde beslutningen.

Sæt byggeplanerne på pause, lød opfordringen. Foto: Byrd/Kasper Løjtved

- Prøv lige at hør allesammen. Vi kan ikke få lov til at demonstrere, som vi gerne vil, på grund af corona. Det er rigtigt, at forsamlingsforbuddet ikke gælder ved demonstrationer, men vi følger Sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og det betyder, vi ikke kan udfolde vores demokratiske rettigheder i øjeblikket, siger Jan Mathisen og fortsætter:

- Hele Danmark er slået op i banen på grund af det her. Så kan det ikke passe, at politikerne i Teknik-og Miljøudvalget fortsætter som om intet er hændt. Sæt byggeplanerne på pause.

I den kommende uge bliver dagsordenen til Teknik- og Miljøudvalgets møde, hvorpå Stejlepladsen er på tapetet, slået op på Københavns Kommunes hjemmeside.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce