Annonce
112

Efter flere voldelige hændelser: Politiet lukker rockertilholdssted i Sydhavnen grundet eskalerende konflikt

Tilholdsstedet ligger i et industrikvarter, og forbuddet mod adgang til adressen betyder, at der ikke må være personer på stedet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Grundet en konflikt i rocker- og bandemiljøet har Københavns Politi besluttet midlertidigt at forbyde adgang til en adresse i Københavns Sydhavn, der bruges som tilholdssted for en af de involverede grupperinger.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse, hvor de oplyser, at forbuddet betyder, at enhver person forbydes adgang til den østlige del af adressen Speditørvej 5, 2450 København SV.

Forbuddet er gældende fra torsdag den 28. januar 2021 kl. 17.00 til torsdag den 11. februar 2021 kl. 17.00.

- Baggrunden for beslutningen er en eskalerende konflikt mellem to grupperinger i rocker- og bandemiljøet. Som led i konflikten har flere voldelige hændelser fundet sted, og for at undgå episoder ved det pågældende tilholdssted forbyder Københavns Politi nu midlertidigt adgang til adressen, lyder det i pressemeddelelsen.

Tilholdsstedet ligger i et industrikvarter, og forbuddet mod adgang til adressen betyder, at der ikke må være personer på stedet, så længe forbuddet er gældende.

Den omtalte konflikt er ifølge Ritzau mellem rockergruppen Bandidos og banden NNV.

Politiet har under visse betingelser lovhjemmel til at forbyde bandemedlemmer at opholde sig på bestemte adresser.

Rigspolitiet ser "med stor alvor" på udviklingen i konflikten. Det fortæller politiinspektør Henrik Sønderby fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter ifølge Ritzau:

- Det kan i forvejen være utrygt for borgerne at bo eller færdes tæt på disse opholdssteder, især når der en konflikt mellem grupperingerne.

Københavns Politi følger nøje udviklingen i rocker- og bandemiljøet, og som i flere politikredse gennemføres der for tiden en omfattende indsats for at stoppe den igangværende konflikt mellem de to grupperinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce