Annonce
Byliv

Populært kunstværk skaber tryghed og liv: Nu får det lov til at blive

Lysekronen ved Østre Kapel for lov til at leve længere end først beregnet. Foto: Jens Mouvielle
Lige ved Østre Kapel har der siden februar hængt en stor lysekrone, som er blevet overdænget med positive kommentarer. Selvom det skulle tages ned ved udgangen af april, får det nu lov til at blive.

En gigantisk udendørs lysekrone med en diameter på næsten 4 meter har siden februar skabt et helt nyt udendørs rum på Vestre Kirkegård.

Lysekronen blev hængt op efter et stort ønske for Områdefornyelse Bavnehøj, der har savnet en installation, som kunne lyse og skabe tryghed i det hjørne af kirkegården, som hører til Bavnehøj.

Lysekronens levetid på Vestre Kirkegård var sat til at udløbe ultimo april, men områdefornyelsens arbejdsgruppe har besluttet, at lysekronen skal genopsættes.

Annonce


Den her installation tjekker alle de gode bokse af med at skabe tryghed i området, lave et naturligt mødested og gøre byrummet mere tydeligt. Vi synes, det er rigtig positivt, at det nu kan blive hængende.

Jan Fønss, en del af formandskabet for områdefornyelsen


Omstændighederne gør nemlig, at værket for en stund er nødt til at tages ned, da der køres jord ud fra Kirkegården i forbindelse med anlægningsarbejde.

Lysekronen kommer op igen efter sommerferien, når lastbilerne er færdige, så områdefornyelsens arbejdsgruppe kan se, hvordan lyskunstværket virker både sommer og vinter.

Helt fantastisk

Både Jan Fønss og Mille Maria Dalsgaard, der er i henholdsvis formandskabet for områdefornyelsen og kunstnerisk leder af Sydhavn Teater, der har til huse i Østre Kapel klods op ad lysinstallationen, er meget begejstrede for nyheden.

- Den her installation tjekker alle de gode bokse af med at skabe tryghed i området, lave et naturligt mødested og gøre byrummet mere tydeligt. Vi synes, det er rigtig positivt, at det nu kan blive hængende, og at så mange mennesker har taget godt imod den, siger Jan Fønss.

Mille Dalsgaard er meget glad for, at det store lyskunstværk får lov til at blive hængende. Foto: Jens Mouvielle

Mille Maria Dalsgaard er meget enig. Hun har selv besøgt værket flere gange, og nu glæder hun sig til at se, hvad det får af betydning for hendes gæster på Sydhavn Teater, at de nu kan møde lysinstallationen i forbindelse med forestillingerne til efteråret.

- Jeg er virkelig glad og lettet over, at tilbagemeldingerne om lysekronen fra lokalmiljøet har været så positive. Som projektlederen for områdefornyelsen sagde: ‘hvis man skal komme i godt humør, så skal man bare læse den her evaluering af lysekronen, for alle kommentarerne er så positive’, siger Mille Maria Dalsgaard og fortsætter:

- Derfor er det virkelig fedt, lysekronen kan få lov til at blive hængende. Jeg kan ikke vente med at se, hvordan vores besøgende vil reagere på det her værk, der er en helt særlig bro mellem kirkegården og de kulturelle aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Park eller solceller: Omstridt plan vedtaget

Annonce