Annonce
Byliv

Restriktioner ændrer åbningen for Sydhavnens Vinbar: Det er fandens ærgerligt, men vi giver ikke op

Lars Jensen giver ikke op trods modgang. Han har nemlig fået stor opbakning fra lokalområdet til sin drøm om at åbne Sydhavnens Vinbar. Foto: Jens Mouvielle
Lars Jensen havde gjort alt klar til den længe ventede åbning af Sydhavnens Vinbar. Men dagen efter, de havde delt nyheden om åbningen, lukkede corona-restriktionerne drømmen ned for nu. Heldigvis er Lars Jensen ikke en mand, der bukker under for modgangen.
Annonce

Alkoholbevillingen er i hus, fødevarekontrollen har fundet en glad smiley frem og fødevarer, vin og øl leveres i en lind strøm til Borgbjergsvej 52, hvor Sydhavnens Vinbar skulle åbne som den første af sin slags i 2450.

Om søndagen havde Lars Jensen og hans kone delt nyheden om vinbarens åbning på de sociale medier. Knap et halvt års slid og slæb kunne realiseres torsdag 10. december, og allerede samme dag, som de offentliggjorde åbningsdagen, blev der fuldt booket de første tre dage. Folk havde glædet sig, og det havde Lars Jensen i den grad også.

Men mandag ramte coronarestriktionerne. Alle spisesteder i hovedstaden skal lukke frem til 3. januar.

- Det var lidt et hårdt slag, for vi har jo knoklet dag og nat for at blive klar, og min familie og jeg har holdt os fra diverse sociale arrangementer, for at vi ikke skulle få raget noget til os op til åbningen. Vi har gjort alt i vores magt for at nå at åbne torsdag, og nu bliver det så lagt ned, siger Lars Jensen og fortsætter:

- Men man skal ikke male fanden på væggen. Vi er ikke dem, der er hårdest ramt, og vi kan se, interessen for os er derude, så jeg skal nok klare det. Vi må jo få det bedste ud af det, siger Lars Jensen.

Annonce

Op med humøret

Da Lars Jensen går i seng søndag er humøret højt. Bestillingerne ruller ind, og december-salget skal nok sørge for, at Sydhavnens Vinbar får et fint afsæt til de hårde måneder i januar og februar, hvor folk typisk ikke går så meget ud.

Humøret vender dog, da en af Lars Jensens venner, som er godt underrettet, ringer til ham kl. 7 om morgenen og fortæller, at statsministeren på et pressemøde senere på dagen vil fortælle, at bl.a. alle spisesteder i København skal lukke frem til 3. januar gældende fra onsdag 9. december.

Lars Jensen havde gjort alt klar til åbningen i Sydhavnens Vinbar torsdag 10. december. Nu bliver åbningen noget anderledes grundet corona-restriktioner. Foto: Jens Mouvielle

- Jeg gad ikke at se pressemødet, jeg vidste, hvad hun ville sige. I stedet gik jeg mig en lang tur og tyggede lidt på tingene. Nu får vi muligheden for at lave takeaway og folk kan stadig komme ind og se vinbaren og købe vin, så de kan nå at lære os at kende til når vi åbner rigtigt, siger Lars Jensen.

Åbningen torsdag 10. december var på Lars Jensens fødselsdag, for så var han sikker på at kunne huske, hvornår han bød sine første gæster indenfor i drømmebiksen.

Lars Jensen er stadig sikker på, at han kommer til at huske dagen for noget særligt, bare på en noget anden måde.

- Det bliver sådan en dag, man husker, og det havde jeg håbet på, det blev. På den måde går mit ønske jo i opfyldelse, og selvom det er fandens ærgerligt, at vi bliver ramt af det her, så giver vi ikke op, siger Lars Jensen.

Annonce

En anderledes start

Sydhavnens Vinbar åbner op for bestillinger via takeaway, hvor man kan købe tapas, øl og vin til en hyggelig stund.

Derudover kan gæster stadigvæk komme forbi og købe vin i butikken, hvor man også kan se, hvordan selve spisestedet kommer til at se ud, når de igen må tage spisende gæster ind.


Det var lidt et hårdt slag, for vi har jo knoklet dag og nat for at blive klar, og min familie og jeg har holdt os fra diverse sociale arrangementer, for at vi ikke skulle få raget noget til os op til åbningen. Vi har gjort alt i vores magt for at nå at åbne torsdag, og nu bliver det så lagt ned.

Lars Jensen, indehaver af Sydhavnens Vinbar


- At åbne det her sted er lidt som at aflevere sin eksamensopgave eller kysse sin første kæreste. Det er virkelig noget skelsættende, og nu åbner vi jo bare sådan lidt halv-fesent, og det er ærgerligt. Men nu er alt jo klar, så vi kan ligeså godt åbne i det format, reglerne nu engang tillader, siger Lars Jensen og fortsætter:

- Men jeg holder fast i det positive. Vi har fået en masse god respons, mange stikker hovedet ind og kommer med en rar bemærkning og det giver energi. Så det skal nok blive rigtig godt det her.

Takeaway på Sydhavnens Vinbar

Der vil være stort tapasudvalg til 98 kroner med forskellige specielle produkter, der benyttes af Michelinrestauranter.

Her får du bl.a. mulighed for at smage Carne Salata Gallego (malkekøer saltet tre uger og modnet i fem måneder), ligesom du også får Salchichon Iberico Bellota Cular, der er sortfodssvin fodret med agern og lagret i seks måneder.

Derudover er der mulighed for tilkøb af en række oste, ansjoser i vermouth, Ventresca tun og Taggiasca oliven.

Til ganen er der både øl, lommonade, alkoholfri gløgg, champagne og selvfølgelig: vin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce