Annonce
BYLIV

Slusens historie udstilles - uden tidspunktet for ophængningen

Vi spoler tiden tilbage til 1934. Billedet viser stigbordene, der engang kunne åbne og lukke for portene. Foto: Københavns Stadsarkiv

I snart 120 år har Slusedæmningen i Sydhavnen eksisteret, og i denne anledning har Slusevagterne planlagt en udstilling omhandlende Slusens 120-årige historie. Både i tekst og billeder. Til at udføre arbejdet med udstillingen har Slusevagterne allieret sig med lokalhistoriker Paul-Erik Lind. Yderligere har det været muligt at opnå støtte fra Kgs. Enghave Lokaludvalg.

Meningen var, at udstillingen skulle præsenteres 27. marts – dagen, hvor Sluselauget afholder den årlige introduktion for nye slusevagter. Også forhåndsinteressen for udstillingen har vist sig stor efter et opslag på Facebook, men grundet coronavirus er alle offentlige arrangementer på Slusen aflyst.

- Smittefaren ved en sammenstimlen er desværre meget stor, og det kan vi ikke udsætte folk for på den trange plads, siger formanden for Sluselauget, Jørgen Spang og tilføjer:

- Men selve udstillingen vil alligevel blive hængt op, så folk kan nyde den på deres spadsereture i det kommende forår. Men vi opfordrer kraftigt folk til at holde afstand og undgå trængsel. Tidspunktet for ophængningen bliver ikke offentliggjort, for vi vil undgå, at det giver anledning til sammenstimlen.

Udstillingsskabet på Slusen er helt nyt og opsat på initiativ af de frivillige slusevagter, som betjener Slusen, og de har fået støtte fra By & Havn.

Hvis du er nysgerrig og ønsker flere oplysninger, kan du kontakte Jørgen Spang Poulsen på telefonnummer 26 13 57 54 eller Paul-Erik Lind på 26 35 53 86.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Gamle kirkelokaler skal gennem større forandring: - Vi håber, at det på sigt er med til at støtte op om kulturlivet i Sydhavnen

Byliv

Natur-organisation raser over nyt anlæg: Vi har en unik mulighed for at få en park til Valby

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce