Annonce
Byliv

Stor donation skal løse problemet på Anker Jørgensens Plads: Nu kan vi gøre en forskel

Jan står af og til På Anker Jørgensens Plads med nogle af sine venner. Foto: Jens Mouvielle
Med en donation på 1,1 mio. kr. fra TrygFonden kan det almene boligselskab AKB København nu ansætte en social vicevært. Viceværten skal tage hånd om de svært udsatte voksne, der benytter Anker Jørgens Plads og dermed øge trygheden for alle i området.
Annonce

Efter metrobyggeriet lukkede Mozarts Plads er den væsentlig mindre Anker Jørgensens Plads blevet et samlingssted for mange af Sydhavnens udsatte voksne.

Støjgener og udadreagerende adfærd er blevet hverdag på pladsen, hvilket har skabt stor utryghed for både beboere og erhvervsdrivende i området.

Derfor har boligselskabet AKB København, der har nærmest alle de almene boliger, som støder op til Anker Jørgensens Plads, søgt TrygFonden om en donation til at ansætte en social vicevært.

- De seneste tre år har vi oplevet store problemer og utryghedsskabende adfærd på og omkring Anker Jørgensens Plads, og der har været et udtalt behov for at få skabt mere ordnede forhold på pladsen. Alkohol og stoffer har været omdrejningspunktet for mange af problemerne, og nu, hvor der kommer alkoholforbud på pladsen, vil nogle af problemerne måske rykke sig, men de forsvinder ikke, siger Mikkel Warming, næstformand i AKB, København.

Lige nu er indførelsen af et permanent alkoholforbud på pladsen til politisk behandling. Forbuddet vil blive det første af sin art, og Københavns overborgmester Lars Weiss har tidligere udtalt, at man er nødsaget til at tage så hårde midler i brug, da man har ladet situationen på Anker Jørgensens Plads eskalerer for længe.

Derfor er Mikkel Warming også meget glad for donationen.

- Vi er utrolig glade og taknemmelige for donationen fra TrygFonden, som betyder, at vi nu har ressourcer til at gøre en forskel for den gruppe af meget udsatte og sårbare mennesker, der holder til på og omkring Anker Jørgensens Plads – og de naboer, som har oplevet alt for store problemer de seneste tre år.

Annonce

Opgaverne for den sociale vicevært

Den sociale vicevært skal bl.a. opsøge og hjælpe de udsatte over i relevante tilbud som f.eks. misbrugsafvænning, bostøtte, jobafklaring eller lokale væresteder, ligesom viceværten skal være med til at bygge bro mellem de udsatte brugere af pladsen og lokalsamfundet.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Hovedstaden, der har givet donationen på 1.114.000 som led i TrygFondens samlede arbejde for at skabe bedre trivsel samt hjælpe udsatte og sårbare grupper.


De seneste tre år har vi oplevet store problemer og utryghedsskabende adfærd på og omkring Anker Jørgensens Plads, og der har været et udtalt behov for at få skabt mere ordnede forhold på pladsen.

Mikkel Warming, næstformand i AKB København


- I TrygFonden arbejder vi for, at alle uanset baggrund kan indgå i positive sociale fællesskaber. Ansættelsen af en social vicevært på Anker Jørgensens Plads har potentiale til at gøre en stor forskel for nogle af de mennesker, som er allermest udfordrede i vores samfund, samtidig med, at børnefamilier og ældre beboere igen vil kunne opleve deres nabolag som trygt, siger Jonas Bjørn Jensen, formand for TrygFondens regionale råd i Region Hovedstaden.

AKB, København er netop nu i gang med at ansætte en social vicevært til Anker Jørgensens Plads, og projektet løber til og med udgangen af 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce