Annonce
Samfund

Stor pose penge skal sikre Københavns hjemløse: Nu kan flere holde varmen

Hjemløse på Nørrebro kan kun komme ind i varmen i dagtimerne. Arkivfoto - er ikke relateret til artiklen: Ritzau/Scanpix/Celina Dahl

Mange hopper i flyverdragten og kaster sig ud i sneen dog med visheden om, at der vanker et par tørre sokker og en varm kop kaffe derhjemme. Det er for mange en selvfølge, også selvom corona står derude og banker på døren. Men rigtig mange har ikke den luksus - heller ikke selvom termometeret viser minusgrader.

Vinterkulden har for alvor sat ind, og det er noget Københavns hjemløse i den grad kan mærke.

De stramme corona-restriktioner kombineret med kulden gør det svært for byens hjemløseorganisationer at følge med. Det er nemlig ikke muligt, at lukket lige så mange ind på de tilbud, som ligger til gadens folk, som der er behov for. Det har resulteret i, at flere trængende i den seneste tid er blevet afvist i døren.

Annonce

Tiltrængt ekstrabevilling

Socialudvalget i København har derfor besluttet at tildele nødtilbud til hjemløse i København godt tre millioner kroner, så byens udsatte kan komme indenfor i dagtimerne.

- Hjemløse skal selvfølgelig have mulighed for at komme ind og få varmen og et måltid mad. Nu har vi en ekstraordinær situation, der gør, at organisationerne ikke må lukke så mange ind, som de plejer. Den udfordring er vi selvfølgelig nødt til at få løst, og det bidrager vi til med de her penge, siger Mia Nyegaard, socialborgmester i København (R).

Det blev den 28. januar besluttet at oprette en pulje, som skulle tilgodese byens hjemløse i denne tid. Og efter en hurtig ansøgningsrunde er Socialforvaltningen nu klar til at uddele midler til i alt ni ansøgere.

- I København har vi nogle organisationer, der yder en fantastisk indsats for byens hjemløse. Jeg er rigtig glad for, at vi nu giver dem en økonomisk håndsrækning i den her tid, hvor både kulden og corona-pandemien gør livet endnu hårdere for gadens folk, siger Mia Nyegaard.

Pengene til nødtilbuddene skal komme fra kommunens særpulje til covid-merudgifter.

Fakta – de får støtte

Junkfood – 120.00 kr. til at hjælpe gadens folk med et varmt måltid hver dag

Mændenes Hjem – 641.500 kr. til nødvarmestue på Vesterbro

Mændenes Hjem – 330.000 kr. til udvidet åbningstid på Cafe Klare

Grace Kbh – 548.500 kr. til Blå kors Danmark /Grace dagscafé

WeShelter – 350.000 kr. til varme i Ulvetimen i Sydhavnen (VUS)

Kompasset Kirkens Korshær – 223.400 kr. til udvidet åbningstid (weekendåbent) i Kompasset, samt værksted og fællesskaber i en coronatid

Kirkens Korshær Region Storkøbenhavn og Bornholm – 57.800 kr. til udvidelse af Morgencafeen Folkets Hus med åbning søndag, og øget fokus på hygiejne og sygdomsforebyggelse

Kirkens Korshær Storkøbenhavn – 178.800 kr. til udvidelse af åbningstider og kapaciteten for tilbud for socialt udsatte på Vesterbro

Kirkens Korshær Storkøbenhavn – 550.000 kr. til at opretholde tilbud i Kirkens Korshær København

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce