Annonce
Byliv

Stor underskriftindsamling skal redde Stejlepladsen: Det er udemokratisk ikke at høre på borgerne

Jan Mathisen fra Fiskerhavnens Venner og andre af havnens brugere kæmper mod boligbyggeriet på Stejlepladsen. Arkivfoto: Benedicte Lorenzen
Amager Fælleds Venner og Fiskerhavnens Venner har igangsat en stor underskriftindsamling mod den lokalplan, som politikerne i borgerrepræsentationen har stemt hjem. Den betyder nemlig, at der nu kan bygges på de to naturområdet.

Torsdag 4. februar stemte politikerne i Københavns Borgerrepræsentation ja til de lokalplaner, der åbner for at bygge på to af kommunens få naturområder i form af Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen.

Kort efter beslutningen startede en underskriftsindsamling for at få en vejledende folkeafstemning om byggeplanerne. Bag initiativet står de to folkelige bevægelser Amager Fælleds Venner og Fiskerhavnens Venner sammen med Danmarks Naturfredningsforening København.

– Indtil videre er der ikke blevet lyttet til den store utilfredshed og de mange bekymringer over byggeplanerne, som titusindvis af borgere har givet udtryk for. Vi mener, det er ret og rimeligt, at københavnerne bliver hørt i en sag med så afgørende betydning for byen, siger Steffen Rasmussen, formand for Amager Fælleds Venner.


Vi skal have synliggjort den afstand, der er mod politikernes beslutninger og borgernes holdninger til byggeriet. For beslutningerne bliver taget direkte henover hovedet på os, og det kan ikke være rigtigt. Det er udemokratisk. Derfor appellerer vi til, at man tager en folkeafstemning til byggeplanerne på Stejlepladsen og Amager Fælled.

Jan Mathisen, Fikserhavnens Venner


Mens mange kender til Amager Fælled og dens rige dyreliv, er der færre, der kender Stejlepladsen, som er et naturområde lige ved siden af den gamle Fiskerhavn i Sydhavnen.

– Kommunen siger selv, at Fiskerhavnen er et unikt og bevaringsværdigt kulturmiljø. Men alligevel vil man placere 550 lejligheder lige ved siden af. Det vil ødelægge området. Borgerrepræsentationen besluttede hen over hovedet på beboerne i Sydhavnen, at der skal bygges på Stejlepladsen. Det vil vi ikke finde os i, erklærer Jan Mathisen fra Fiskerhavnens Venner.

Knud Erik Hansen, formand for Danmarks Naturfredningsforening København, er også modstander af byggeplanerne.

- Det er helt forkert, at kommunen vil betale metrogæld med natur. Der er råd til at betale gælden med penge. Det er vigtigt, at de to områder forbliver natur, fastslår han.

De tre organisationer går efter at indsamle så mange underskrifter i de kommende måneder, at det vil presse de københavnske politikere til at udskrive en vejledende folkeafstemning.

- Vi håber på, at den her underskriftindsamling forstærker det politiske pres. Jeg håber, vi får indsamlet så mange underskrifter fra borgere i København, at politikerne ikke kan andet end at standse byggeriet. Det politiske pres på det her projekt skal øges frem mod kommunalvalget, siger Jan Mathisen og fortsætter:

- Vi skal have synliggjort den afstand, der er mod politikernes beslutninger og borgernes holdninger til byggeriet. For beslutningerne bliver taget direkte henover hovedet på os, og det kan ikke være rigtigt. Det er udemokratisk. Derfor appellerer vi til, at man tager en folkeafstemning til byggeplanerne på Stejlepladsen og Amager Fælled.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce