Annonce
Børn i nød

Stort beløb doneret til børn i nød: Sydhavnen gik forrest i hjælp til BørneTelefonen

Circle K har samlet en stor sum penge ind til Børne Telefonen i samarbejde med Børns Viklår. Foto: Presse
Fra 1. september kan børn, der har det svært, få hjælp på BørneTelefonen allerede fra klokken 7:00 takket være et samarbejde mellem Børns Vilkår og Circle K. I den forbindelse skyldes sidstnævntes tankstation på Borgmester Christiansens Gade en særlig tak.
Annonce

- Det eneste, jeg har lyst til, er at blive i min seng, og jeg vil ærlig talt bare gerne dø. Når jeg vågner om morgenen ved tanken om skole, går jeg helt i stå og kan ikke finde ud af noget.

Sådan har en 12-årig pige skrevet til BørneTelefonens brevkasse. Pigen er ikke alene om at føle sig modløs, når hun vågner om morgenen.

I en spørgeundersøgelse, som Børns Vilkår gennemførte på BørneTelefonen.dk i 2019, svarer over halvdelen, at de sjældent eller aldrig har lyst til at stå op om morgenen. De er trætte, har skænderier i familien, problemer i skolen eller perioder med meget stress.

Annonce

Tankstation i Sydhavnen udmærker sig

Børns Vilkår indgik derfor et samarbejde med Circle K om at indsamle penge til BørneTelefonen.

Måden det blev gjort på er, at man siden januar har kunne købe en speciel kop kaffe på Circle K’s tankstationer, hvor fem kroner per kop blev doneret til Børns Vilkår øremærket BørneTelefonen.

Circle K på Borgmester Christiansens Gade. Foto: Jens Mouvielle

Her har Circle K på Borgmester Christiansens Gade udmærket sig ved at være det sted i Region Hovedstaden, der har doneret flest penge via de solgte kopper kaffe, hvor de i alt har solgt 1.213 kopper kaffe til det gode formål.

Annonce

Kæmpe forskel

I hele landet er det indsamlede beløb kommet op på 1 million kroner, som nu sikrer at der kan være rådgivere klar ved røret allerede fra kl. 7 om morgenen.


Vi vil være til rådighed, når børnene har brug for det, og det har de også om morgenen. Derfor er det både glædeligt og vigtigt, at vi nu kan have frivillige rådgivere klar allerede fra klokken syv

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår


Sidste år var der over 5.000 ubesvarede henvendelser på BørneTelefonen i tidsrummet 7 til 9, hvor der altså indtil nu har været lukket.

- BørneTelefonen er til for, at børn og unge har et sted at henvende sig, når deres følelser bliver for store og tunge. Vi vil være til rådighed, når børnene har brug for det, og det har de også om morgenen. Derfor er det både glædeligt og vigtigt, at vi nu kan have frivillige rådgivere klar allerede fra klokken syv, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce