Annonce
Byudvikling

Stort projekt sættes i gang: Snart rykker gravemaskinerne ind på Vestre Kirkegård

Vestre Kirkegård skal skybrudsikres og i den forbindelse begynder gravearbejdet i uge 16. Foto: Jens Mouvielle
Som led i Københavns Kommunes klimatilpasningsplan skal Vestre Kirkegård fremover kunne håndtere hverdagsregn og tilbageholde regnvand ved skybrud, og derfor rykker der gravemaskiner ind på kirkegården fra uge 16.

Københavns Kommune vedtog i 2012 en skybrudsplan, hvor flere end 300 skybrudsprojekter skal være med til at sikre byen mod oversvømmelser fra stadig hyppigere og kraftigere regnskyl.

Nu er turen kommet til Vestre Kirkegård, der skal gøres i stand til at kunne tilbageholde regn ved skybrud. Det fortæller Mikkel Balskilde, der er områdechef for klimatilpasning i Københavns Kommune.

- Vi skal sikre, at regnvandet fremover holdes på kirkegården, i stedet for at løbe ned i kloakken, eller at vandet løber ud og oversvømmer de omkringliggende arealer. Det gøres blandt andet ved at etablere bassiner og regulere terrænet, så der kan tilbageholdes vand på kirkegården, siger Mikkel Balskilde.

Arkæologiske udgravninger

Inden projektet kan sættes i gang, er det nødvendigt at få et overblik over, hvor der kan være ting med vigtig historisk betydning, som ikke må forstyrres med projektet.

I foråret 2021 vil der derfor blive gennemført arkæologiske forundersøgelser på de områder af kirkegården, hvor bassinerne skal etableres. Forundersøgelsen skal blandt andet vise, hvor tidligere begravelser nøjagtigt er placeret.


man vil opleve en del gravearbejde i området her fra midten af april og frem, hvor der blandt andet skal fjernes en bunke tilkørt jord for at gøre plads til forundersøgelserne.

Mikkel Balskilde, områdechef for klimatilpasning i Københavns Kommune


Derudover skal forundersøgelsen være med til at afdække det nødvendige omfang af de egentlige arkæologiske undersøgelser, som skal laves, når selve anlægsarbejdet for projektet skal udføres.

- Så man vil opleve en del gravearbejde i området her fra midten af april og frem, hvor der blandt andet skal fjernes en bunke tilkørt jord for at gøre plads til forundersøgelserne, siger Mikkel Balskilde.

Han understreger, at de ændringer i terrænet, som etableres i forbindelse med projektet, sker, hvor der ikke længere er aktive gravsteder og derfor kun vil hjælpe til at tydeliggøre afgrænsningen til områder, hvor der skal være fred til at sørge.

De arkæologiske forundersøgelser udføres af Københavns Museum i samarbejde med Nationalmuseet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Park eller solceller: Omstridt plan vedtaget

Annonce