Annonce
Byliv

Sydhavnen jubler over politikernes beslutning om historisk bygning: Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad jeg er

Mille Dalsgaard er meget glad for, at politikerne har prioriteret Østre Kapel og Sydhavnen i overførselssagen. Foto: Jens Mouvielle
Spændingen har været svær at udholde for flere beboere og lokale aktører i Sydhavnen. Heldigvis blev der fundet penge i overførselssagen til et projekt, der skal give Sydhavnen et nyt samlingssted.

Kunstnerisk leder af Sydhavn Teater Mille Dalsgaard smiler bredt, da SyhdavnenLIV møder hende ude foran Østre Kapel, hvor hendes og hele Sydhavnens teater holder til om sommeren.

Den historiske bygning har nemlig været en del af overførselssagen, hvor der er blevet søgt om 1,6 millioner til en planlægningsbevilling. Den skal bruges til at undersøge ned til mindste detalje, hvordan man bedst moderniserer Østre Kapel, så man beholder den historiske karakter samtidig med, at man gør den brugbar til teater og café året rundt.

Og heldigvis er det lykkedes politikerne at finde pengene, noget som Mille Dalsgaard har håbet på i otte år.

- Det her betyder, at vi er et markant skridt nærmere så vi - hvis alt går godt - kan stå her i et helårshus om bare to år, så vi kan få der her levende hus, som bydelen hungrer efter. Det er simpelthen så fantastisk. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad jeg er, siger Mille Dalsgaard, der har drømt om at gøre Østre Kapel til et unikt samlingspunkt for Sydhavnen siden 2013.

Annonce

Vi har brug for liv

Det er ikke til at tage fejl af, hvor glad Mille Dalsgaard er for, at pengene til planlægningsbevilling er fundet. Hun kalder det en kæmpe investering i Sydhavnen.

- Det her er potentielt en kæmpe investering i Sydhavnen. Planlægningsbevilling er hele fundamentet for, at drømmen og visionerne for det her sted kan realiseres, så jeg er helt oppe og ringe lige nu, siger hun.

Nyheden bliver helt sikkert også modtaget godt andre stedet i Sydhavnen. Asbjørn Riis, der sidder i formandskabet hos Områdefornyelsen Bavnehøj, har nemlig tidligere fortalt, at den del af Sydhavnen, hvor Østre Kapel hører til, i den grad mangler det her samlingssted.


Det her er potentielt en kæmpe investering i Sydhavnen. Planlægningsbevilling er hele fundamentet for, at drømmen og visionerne for det her sted kan realiseres, så jeg er helt oppe og ringe lige nu.

Mille Dalsgaard, kunstnerisk leder Sydhavn Teater


- Hvis vi vil gøre noget ud af at give folk fra Bavnehøj en samhørighedsfølelse og give bydelen noget liv, så er det en nødvendighed at give folk et fælles opholdsrum, og der har vi peget på Østre Kapel, har han tidligere sagt.

En del af visionerne for Østre Kapel er, at der kan være café om dagen. Det har en håndfuld borgere udtrykt bekymring om, da kapellet jo ligger på en kirkegård, hvor der skal være fred og respekt for de sørgende.

Der er blevet givet 1,6 millioner til en planlægningsbevilling, der skal fastslå, hvordan man bedst istandsætter Østre Kapel. Foto: Jens Mouvielle

Mille Dalsgaard fortæller dog, at man har gode erfaringer at trække på i forhold til at få en café integreret på den rigtige måde.

- Vi har været her siden 20016 hver sommer, hvor vi har haft café om aftenen, og det har fungeret rigtigt fint. Vores tilbagemeldinger fra de folk, der bruger kirkegården, og som er sørgende, er, at de synes det er livsbekræftende, at kirkegården også kan være et sted med liv, siger Mille Dalsgaard.

Annonce

En politisk prioritering

Den pulje penge, der er blevet prioriteret 1,6 millioner fra, tages fra anlægsmidlerne, som i forbindelse med overførselssagen var relativt begrænsede.

Derfor viser det også, at Østre Kapel er noget, man virkelig har valgt at prioritere fra politisk hold.

Det fortæller gruppeformand i Radikale Venstre, Christopher Røhl.

Mille Dalsgaard fra Sydhavn Teater og Christopher Røhl fra Radikale Venstre foran Østre Kapel. Foto: Jens Mouvielle

- Østre Kapel har længe været en prioritet for os, men desværre glippede det at finde penge til det i budgetforhandlingerne i efteråret. Derfor er jeg også virkelig glad for, at det lykkedes denne gang, for det her område er et sted, der i den grad fortjener at få endnu mere liv, siger Christopher Røhl.

Han glæder sig ekstra meget over, at det lykkedes at afsætte penge til projektet, som han ellers frygter ikke ville være blevet prioriteret senere hen.

- Det betyder rigtig meget, at der kommer en aftale nu, fordi det spiller sammen med en række andre initiativer for området. Hvis ikke det blev prioriteret nu, så ville jeg være i tvivl om, at det overhovedet ville få gang på jord, og det ville være ærgerligt for teatret og for Sydhavnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Gamle kirkelokaler skal gennem større forandring: - Vi håber, at det på sigt er med til at støtte op om kulturlivet i Sydhavnen

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce