Annonce
Sammenhold

Sydhavn Teater mærker kærligheden under krisen: Det er enormt rørende

Mille Maria Dalsgaard, stifter og kunstnerisk leder af Sydhavn Teater. Foto: Jens Mouvielle
Sydhavn Teater gik en dyster tid i møde i midten af marts, men opbakning fra lokalmiljøet og en stor økonomisk indsprøjtning har betydet, at fremtiden nu er lysere end nogensinde.

- Mille, du må sige til. Så skriver jeg ind til dem, så gør vi noget!

Ordene kommer fra Mille Maria Dalsgaards lokale bager i Sydhavnen. Hun er stifter og kunstnerisk leder af Sydhavn Teater, og tilbage i foråret var hendes livsværk ved at blive slået tilbage til nul grundet corona.

Kultur og Fritidsudvalget var nemlig nødt til at udskyde den nye teateraftale, hvor Sydhavn Teater havde søgt om øget driftsbevilling. Uden det ville det se sort ud, særligt når alt kultur var lagt ned af pandemien.

Annonce


Det er jo ikke kun os, der har været nervøse, det har også været folk fra lokalområdet. Vi har virkelig kunnet mærke opbakningen fra sydhavnerne i den her svære tid, og det er enormt rørende at mærke, at folk kerer sig om os.

Mille Maria Dalsgaard, stifter og kunstnerisk leder af Sydhavn Teater


Kærlighed fra Sydhavnen

Udskydelsen af teateraftalen var et hårdt slag for Sydhavn Teater, der ikke kunne se, hvordan de kunne gennemføre en sæson mere uden at kunne se frem til flere midler, og slet ikke uden at kunne optræde og samle et publikum.

Derfor gik det lige i hjertet på dem, da de mærkede støtten fra sydhavnerne.

- Da det så allermørkest ud for os, kunne vi virkelig mærke, hvordan lokalområdet trådte til. Flere begyndte at afkræve politiske beslutninger, mens andre fortalte, at de var der for os lige så snart, der blev lukket op igen, siger Mille Maria Dalsgaard og fortsætter:

Mille Maria Dalsgaard glæder sig over den udvikling, Sydhavn Teater går igennem. Foto: Jens Mouvielle

- Det er jo ikke kun os, der har været nervøse, det har også været folk fra lokalområdet. Vi har virkelig kunnet mærke opbakningen fra sydhavnerne i den her svære tid, og det er enormt rørende at mærke, at folk kerer sig om os, siger Mille Maria Dalsgaard.

Heldigvis faldt teateraftalen på plads i juni, og med ét ser fremtiden anderledes lys ud i det lille teater med hovedscene i Østre Kapel.

Annonce

Fra 0 til 100

Den nye teateraftale, som Kultur og Fritidsudvalget i Københavns Kommune står bag, har sikret flere midler til de mindre storbyteatre såsom Sydhavn Teater og Teater V i Valby.

For Sydhavn Teater betyder det, at de er gået fra at have en driftsbevilling på en million kroner om året, en såkaldt startup bevilling, til nu at have 2,8 millioner kroner om året.

Det giver ikke overraskende en helt masse muligheder til stor glæde for Mille Maria Dalsgaard og Sydhavnen.

- Den nye økonomiske aftale giver os mulighed for at gå med vores satsninger, uden alt står og falder med ansøgninger hos fonde. Så det giver os noget bundsikring i, at vi kan stole på de visioner, vi har, uden at være afhængig af hjælp udefra, siger hun.

Sydhavn Teater er i rivende udvikling. Foto: Jens Mouvielle

Nogle af de satsninger, Sydhavn Teater har, er skole-workshops, hvor de hjælper unge med eksamensangst til at bruge nogle af teatrets kundskaber til at tøjle deres angst for eksamen, ligesom de giver unge kunstnergrupper mulighed for at udfolde sig på scenen og give dem et publikum.

Lige nu er Sydhavn Teater aktuelle med festivalen Scenesommer, der løber fra 25. august til 9. oktober, og man skal være hurtig på tasterne inde i bestillings-universet, hvis man vil nå at få en billet til en af forestillingerne. Hvordan du gør det, kan du se i faktaboksen.

Fakta om Scenesommer

- Spillesteder: Østre Kapel på Vestre Kirkegård, samt i byrummet i Sydhavnen

- Spilleperiode: 25. august – 9. oktober 2020

- Billetpriser: 40 – 135 kroner 
Bestillinger: Teaterbilletter.dk

- Sprog: Dansk, samt engelsk til gæstespillet It’s Cold And There Is No Music

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce