Annonce
Sydhavnen

Trafiklys og håndsprit: Se retningslinjerne for årets badesæson i København

Sandkaj ved Nordhavn er en af de mest populære badeområder i København. Foto: Martin Sørensen
Annonce

Badesæsonen i år bliver en smule anderledes, end vi kender den. En række tiltag bliver nemlig indført for at sikre gode badeforhold under corona. Sommerens badegæster kan forberede sig på et lyssignal ved havnebadene, der markerer, hvornår man må gå i vandet, håndsprit til gæsterne, ekstra bemanding og afstandsmarkering på land.

Mange danskere vil med stor sandsynlighed tilbringe ferien herhjemme, og det gør især de nye tiltag vigtige, mener kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Alt.):

- Havnen er byens blå byrum, der summer af liv hen over sommeren, og særligt i år forventer vi, at rigtig mange københavnere vil hoppe i vandet, når flere tilbringer ferien hjemme. Derfor gør vi brug af nogle nye tiltag ved havnebadene, så det bliver nemt at bade sikkert i havnen, ligesom vi løbende vil se på, om der kan gøres mere eller andet, siger kultur- og fritidsborgmesteren.

Det vigtigste tiltag er dog en opfordring til badegæsterne om at vise hensyn og holde afstand til hinanden. De tre retningslinjer for god badeadfærd er at holde afstand, svømme i begrænset tid, så flere kan få glæde af vandet og at tage ophold et andet sted frem for at samles mange mennesker samme sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sammenhold

Mihai og Michael holder Sluseholmen ren i fritiden: Man skal affinde sig med, at man er ham den underlige, der render rundt og samler skrald

Annonce