Annonce
Byliv

Underskriftindsamlingen mod byggeri på Stejlepladsen gløder: Det vil de komme til at fortryde

Jan Mathisen fra Fiskerhavnens Venner og andre af havnens brugere kæmper mod boligbyggeriet på Stejlepladsen. Arkivfoto: Benedicte Lorenzen
På halvanden uge har 10.000 københavnere skrevet under på, at de ønsker en folkeafstemning om byggeplanerne på Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen.

Samme aften, som Borgerrepræsentationen stemte lokalplanerne på Stejlepladsen og Amager Fælled hjem, påbegyndte flere bevægelser en stor underskriftindsamling mod byggeplanerne.

Det er nemlig lokalplanerne, der baner vejen for, at der kan bygges på Stejlepladsen, der før har været et fredet naturområde.

Jan Mathisen fra Fiskerhavnens Venner glæder sig over den store tilslutning, underskriftindsamlingen har fået.

– Det er fantastisk flot og et klart signal til politikerne i København om, at vi er mange, der vil bevare natur og unikke kulturområder, siger Jan Mathisen, der i en årrække har protesteret mod byggeplanerne på Stejlepladsen, der ligger lige ved siden af det unikke miljø i den gamle Fiskerhavn.

Annonce

Mange er imod

De folkelige bevægelser Fiskerhavnens Venner og Amager Fælleds Venner har sammen med Danmarks Naturfredningsforening København taget initiativ til underskriftsindsamlingen.

- Vi er utilfredse med, at politikerne ikke har lyttet til de omfattende protester fra befolkningen mod byggeplanerne. Der er allerede bygget på store dele af Amager Fælled, og nu vil politikerne fjerne endnu mere natur. Københavnerne ønsker mere natur, ikke mindre. Men siden 2011 er omfanget af grønne områder per indbygger i København faldet med 14 procent. Det går den helt forkerte vej, konstaterer Steffen Rasmussen, formand for Amager Fælleds Venner.

Ifølge en undersøgelse, Epinion har lavet for Danmarks Naturfredningsforening, er 61 procent af københavnerne helt uenige i beslutningen om at bygge på Amager Fælled. Dertil kommer 15 procent, der er delvist uenige ifølge meningsmålingen.


Det er fantastisk flot og et klart signal til politikerne i København om, at vi er mange, der vil bevare natur og unikke kulturområder.

Jan Mathisen, Fiskerhavnens Venner


- Flertallet i Københavns Borgerrepræsentation er på kollisionskurs med flertallet af byens befolkning. Jeg tror, flertalspartierne hænger fast i noget, de kommer til at fortryde. Opbakningen til Amager Fælled og Stejlepladsen accelererer som en lavine. Den kan til kommunevalget blive så stor, at den blæser andre emner til side, siger Knud Erik Hansen, formand for Danmarks Naturfredningsforening København.

Underskriftsindsamlingen fortsætter på fuldt blus i de kommende måneder. Lige nu foregår kampagnen virtuelt på grund af coronaepidemien, men så snart det er muligt, vil aktivister gå på gaden med underskriftslister.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce