Annonce
112

Vanvidsbilist taget på fersk gerning efter sindssyg kørsel i Sydhavnen: Nu bliver bilen konfiskeret

Vanvidsbilist taget på fersk gerning i Sydhavnen.

Natten til søndag klokken lidt over 01.00 satte Københavns Politi efter en vanvidsbilist.

Den pågældende bilist kørte over for rødt i krydset Vasbygade/Otto Busses Vej i en fart, der var langt over det tilladte.

Strækningen har en hastighedsbegrænsning på 60 km/t, men efterfølgende målinger har vist, at den pågældende kørte omkring 145 km/t.

- Føreren af bilen fik inddraget førerretten, og bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation, lyder det fra Københavns Politi.

Det er som konsekvens af en ny lov om vanvidsbilisme, at politiet nu har mulighed for at konfiskere køretøjet i forbindelse med trafikovertrædelser af særlig hård karakter.

Vasbygade er en strækning, som Københavns Politi har særlig fokus på. Det fortæller politikommissær Bettina Appleyard fra færdselsafdelingen i Københavns Politi:

- På linje med andre store indfaldsveje er Vasbygade mere udsat for vanvidskørsel end en gennemsnitsvej. Derfor har vi særlig fokus på strækningen og gennemfører ofte hastighedskontrol der.

Hvad er vanvidskørsel

Ifølge justisministetiet defineres vanvidskørsel ud fra følgende forseelser, der må anses for særligt alvorlige og med en særlig høj farlighed:

  • Uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder (straffelovens § 241, 2. pkt.)
  • Uagtsom forvoldelse af betydelig skade på nogens legeme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder (straffelovens § 249, 2. pkt.)
  • Forsætlig forvoldelse af nærliggende fare for nogens liv eller førlighed (straffelovens § 252)
  • Særlig hensynsløs kørsel
  • Kørsel med en hastighedsoverskridelse på mere end 100 pct. ved kørsel med over 100 km/t
  • Kørsel med mindst 200 km/t uanset hastighedsgrænsen
  • Spirituskørsel med en promille over 2,00.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Gamle kirkelokaler skal gennem større forandring: - Vi håber, at det på sigt er med til at støtte op om kulturlivet i Sydhavnen

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce