Annonce
Ugeavisen Tønder

11. i 11.: Faldne soldater blev mindet

Fanebærer Per Jacobsen (t.v.) og præsident for forsvarsbrødrene i både Tønder Amt og resten af Danmark, Allan Poulsen, foran mindetavlerne over de faldne i Tønder Kristkirkes våbenhus. Privatfoto
Annonce

TØNDER: Den 11. november 1918 klokken 11 trådte våbenstilstanden på vestfronten i kraft. Mere end fire års blodig verdenskrig med millioner af døde soldater på slagmarkerne var forbi.

Afslutningen af "Den store krig" bliver traditionen tro markeret med kransenedlæggelser ved mindesten og på de sønderjyske kirkegårde. Alle sogn i landsdelen mistede mænd til krigen. I Tønder var der tale om 153 sønner, ægtefæller og fædre.

Selv om corona-pandemiens restriktioner satte en stopper for en større markering 102 års dagen fra krigens afslutningen, holdt De Danske Forsvarsbrødre for Tønder Amt traditionerne i hævd med en kort - men højtidelig - ceremoni, hvor et yderst reduceret antal deltagere lagde en buket blomster foran mindetavlerne. Det skete efter en tale af formanden Allan Poulsen, der sluttede med, at der blev udtalt et "Æret være deres minde".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce