Annonce
Ugeavisen Tønder

13-årige Vigga elsker at tegne og male

13-årige Vigga Bergholt Andresen fra Tønder udstiller i hele februar måned sine tegninger og malerier på biblioteket i Tønder.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
13-årige Vigga Bergholt Andresen fra Tønder har tegnet, siden hun var helt lille. I denne måned udstiller hun på Tønder Bibliotek.
Annonce

Tønder: I denne måned kan besøgende på Tønder Bibliotek beundre tegninger og malerier af den kun 13-årige Vigga Bergholt Andresen. Hun udstiller nemlig nogle af sine kreationer, og det går rigtig godt, kan hun konstatere.

- Jeg har allerede solgt nogle af dem, så det går rigtig godt, lyder det fra Vigga Bergholt Andresen, der har elsket at tegne og male, så længe hun kan huske tilbage.

- Jeg elsker bare at tegne og male, og jeg har faktisk selv været nede på biblioteket for at spørge, om jeg måtte udstille. Og det måtte jeg heldigvis gerne, fortæller den unge kunstner videre.

Hun har ingen problemer med at vise sine værker frem for helt fremmede.

- Det, synes jeg bare, er dejligt. Det er jeg slet ikke nervøs for. Jeg har valgt at udstille de ting, som jeg selv bedst kan lide, så det skal nok gå fint, lyder det videre fra Vigga Bergholt Andresen.

Jeg har valgt at udstille de ting, som jeg selv bedst kan lide.

Vigga Bergholt Andresen, der udstiller på Tønder Bibliotek i hele februar måned.

Annonce

Inspiration

Vigga Bergholt Andresen går til daglig på Tønder Overbygningsskole i 7. klasse. Hun går dog ikke - som man måske kunne forvente - på skolens kreative linje, men derimod på linjen for internationale unge forskere.

Hun har dog planer om, at hendes skolegang skal indeholde noget, der kan udvikle hendes interesse for tegning og malerier.

- Det er planen, at jeg skal på en kunstnerefterskole i 9. klasse, fortæller hun.

Interessen for at udfolde sig kreativt på lærredet, har hun ikke fra fremmede. Hendes far, Peter Andresen, maler også.

Annonce

Hunden Ronja

Et af Vigga Bergholt Andrsens favoritmotiver er dyr. Allerhelst hunde, vil hun tegne, og hun har faktisk en hund, som er hendes yndlingsmotiv.

- Det er en hund, der hedder Ronja. Det er en af min mors venners hund, og den elsker jeg at tegne og male. Jeg tror, jeg har en fem-seks forskellige tegninger med Ronja, som jeg har lavet helt færdige, forklarer hun.

Hvis hun ikke portrætterer Ronja, finder hun inspiration i sin hverdag. Hun kan bedst lide at tegne ting, der ligner.

- Jeg er ikke meget for det abstrakte. Men jeg kan godt lide for eksempel at tegne i manga-stil, fortæller Vigga Bergholt Andresen, der, udover at tegne og male, også får tid til at gå til tværfløjte, spejder og bueskydning. De mange interesser er dog ikke noget, der stresser den 13-årige.

- Det er jo ting, jeg gerne vil, fortæller hun.

Vigga Bergholt Andresens værker kan ses på Tønder Bibliotek hele februar måned.

Vigga Bergholt Andresen kan bedst lide at tegne realistisk. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce