Annonce
Ugeavisen Tønder

130 år på bagen: Gammelt byhus står for fald

I registranten over bevaringsværdige huse i Tønder er Spikergade 3 beskrevet som et tidstypisk hus, der har bevaret sin oprindelige karakter. Nu står bygningen for fald. Foto. Martin Franciere
Annonce

TØNDER: I Fredningsstyrelsens registrant over bevaringsværdige huse i Tønder er bygningen Spikergade 3 beskrevet som et tidstypisk hus, der har bevaret sin oprindelige karakter. Huset er opført omkring 1890, og det står nu til at blive revet ned i 2020.

I hvert fald påtænker Tønder Kommune at imødekomme en ansøgning om nedrivning af ejendommen, som er erklæret uegnet til boligformål, og altså har stået ubenyttet hen i flere år. Derfor er der indgået en aftale med ejeren om, at huset skal rives ned, og der på stedet efterfølgende opføres en mur, der skal være 1,8 meter høj med vingetegl på skrå som afslutning.

Sagen har været behandlet i Tønder Kommunes facaderåd, hvor opførelsen af en mur contra opførelse af et planteværk blev diskuteret. Teknisk forvaltning finder dog, at en mur vil være den korrekte løsning, og det har medlemmer af teknik- og miljøudvalget taget til efterretning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce