Annonce
Ugeavisen Tønder

2.A har helt styr på at vaske hænder

7.45Skoledagen starter for 2.A på Løgumkloster Distriktsskole. Eleverne møder ind, og første punkt er grundig håndvask.
Onsdag før Kristi himmelfartsdag besøgte Ugeavisen Løgumkloster Distriksskole. Her fulgte vi i hælene på 2.A på en helt (u)almindelig skoledag.
Annonce

Brødtekst

8.10Det normale skoleskema er suspenderet, og der leveres såkaldt "nødundervisning". Men derfor kan der jo godt være masser af god lærdom i undervisningen. Her er det for eksempel Nicklas, der koncentrerer sig om at spille bingo - på engelsk.
8.45Så er det tid til at få gang i kroppen. 2.A sætter i en vild dans sammen med Sebastian Klein, der synger og danser for på YouTube på klassens storskærm.
9.05Næste punkt i dagens program er musik. Og selvfølgelig skal klassen synge morgensang med Philip Faber. Eleverne er godt tilfredse med sangvalget denne morgen, og er især glade for Kim Larsens Midt om natten.
9.20Så er det tid til skoledagens anden håndvask. Alle elever må efter tur ud og vaske hænder. Når det er overstået, er det tid til mad.
9.45Så er det tid til frikvarter. 2.A går ud af deres havedør, så de ikke behøver rende i andre elever på gangene. Alle klasser holder desuden forskudt frikvarter, og 2.A har deres helt eget område, hvor de må være i pauserne.
10.10Efter pausen er det igen tid til håndvask. Eleverne venter på tur med én meters afstand.
10.20Håndvasken er overstået for denne gang, og så er det tid til dansk. Der skal øves ordsprog og skrives historier.
11.15Så må eleverne på den igen med sæbe og vand. Herefter en bid mad.
11.40Endelig tid til frikvarter. 2.A hygger sig med boldspil i det gode vejr.
12.00Der er mere dansk på skemaet denne dag. Nu er det tid til læsning.
12.45- Jakke, støvler - og afstand!, lyder det fra lærer Hanne Lønborg, inden 2.A lukkes ud til frikvarter. Denne gang har pigerne forberedt et lille teaterstykke, som drengene er inviteret til.
13.05Tja - I kender rutinen... Og der er - bogstaveligt talt - kø ved håndvasken. Herefter venter endnu en lektion med dansk.
14.00Skoledagen er slut. En del af eleverne bliver hentet udenfor skolen. Enten af forældrene, der ikke må komme på skolens område, eller af bussen, som venter udenfor skolen. Tak for i dag!
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce