Annonce
Ugeavisen Tønder

2019 var et travlt år for de frivillige brandværn

Nytårsparolen er lige dele fest og fejring af året der gik, som det er en fejring af de kolleger, der modtager nåle for mange års tro tjeneste. Enkelte har været med i 50 år og derover. Foto: Ludvig Dittmann
2019 er ebbet ud, men i weekenden fik Brand og Redning Sønderjylland sagt endegyldigt farvel til året der gik, da brandværn fra Aabenraa-, Haderslev- og Tønder Kommune samledes til den traditionsrige nytårsparole.
Annonce

TØNDER: Med over 1200 indsatser gennem 2019 kunne Brand og Redning Sønderjylland lørdag vinke farvel til 2019 og goddag til 2020 med den traditionelle nytårsparole, som i år fandt sted i Tønder Sport og Fritidscenter.

De 1200 indsatser er et tegn på et travlt år, hvor de frivillige brandværn gjorde en afgørende forskel på liv og død hele vejen, forklarer beredskabsdirektør Lars Møldrup:

- 2019 har været et travlt år for os med over 1200 indsatser. For os handler det om liv og død - og det sidste af de to er selvfølgelig det triste ved den her sag. Men vi er altid parate, når det uventede sker, og derfor er beredskabet noget helt særligt, forklarer han.

Lars Møldrup benyttede samtidigt lejligheden til at takke alle de frivillige, der udgør rygraden i Brand og Redning Sønderjylland. Omkring 950 frivillige er involveret, og hver og en fik en stor tak for deres store engagement.

Beredskabsdirektør Lars Møldrup kan se tilbage på et travlt år i spidsen for Brand og Redning Sønderjylland, som alt i alt tæller omkring 1000 mand. 950 frivillige og cirka 50, der er i fastansatte stillinger. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Jubilæumsåret

På mere lokalt plan blev 2019 også et helt særligt år i Tønder. Det var nemlig jubilæumsåret, og med 150 år er Tønder Frivillige Brandværn landets ældste af slagsen. Men det er ikke kun fest og farver, som de husker året for i Tønder - de husker det også for nyt grej, de har fået, forklarer brandkaptajn Kim Clausen:

- Det har været et rigtig godt år for os. Vi har fået to nye køretøjer, og vi er i det hele taget der, hvor vi skal være. Vi er 40 mand på opgaven og har været ude til 105 indsatser i løbet af 2019. Og så kunne vi jo samtidigt fejre jubilæet, hvilket også var en kæmpe oplevelse for os.

Værtsskabet går på tur mellem de forskellige brandværn. I år stod Tønder og Øster Højst Frivillige Brandværn bag. Foto: Ludvig Dittmann
Tønder og Øster Højst frivillige brandværn er værter, når der på lørdag holdes nytårsparole I Brand og Redning Sønderjylland. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce