Annonce
Ugeavisen Tønder

79-årige "Dres" vandrer 300 kilometer for at støtte TMT

For Andreas Schütt er det ren win-win, når han samler penge ind til TM Tønder. Udover kærlig hjælp til yndlingsholdet får han også rigelig med motion og skønne naturoplevelser. Foto: Uwe Iwersen
Andreas "Dres" Schütt samler penge ind til lokalholdet for hver kilometer, han går. På fire uger er det planen at gå 300 kilometer til fordel for TM Tønder.
Annonce

Tønder: Hvis du får øje på en ældre herre på Tønderstierne med et blåt TMT-halstørklæde om halsen og et raskt tempo, så er der formentlig tale om 79-årige Andreas "Dres" Schütt.


Der er så mange ting, vi ikke kan lige nu, men i naturen er der god plads og man behøver ikke engang at have mundbind på for at nyde den.

Andreas "Dres" Schütt, folkepensionist og medlem af TM Tønders Støtteforening


I øjeblikket vandrer han og hundredvis af andre medlemmer i støtteforeningen for at samle penge ind til TM Tønder. For hver kilometer Andreas Schütt tilbagelægger til fods donerer venlige sponsorer et valgfrit beløb. Han regner med at gå 300 kilometer på de fire uger, hvor fundraiseren står på.

- Alle siger til mig, at jeg ikke er rigtig klog at gå så langt i min alder. Men i disse coronatider finder man jo på dumheder, fortæller Andreas Schütt.

Støtteforeningen plejer at holde et årligt spinningsstævne, som samler op mod 250.000 kroner ind til klubben, men det kan ikke lade sig gøre i 2021 på grund af corona-virussen. Derfor tæller hver eneste kilometer i det store regnskab.

- Før gik jeg jo lidt rundt på må og få, men nu skal jeg ud og tjene penge til klubkassen. Selv hvis det regner er det med at komme ud. Sådan er det også for de cirka 110 mennesker, som er ude at gå. For os er TMT et lille hjertebarn, der skal plejes, forklarer Andreas Schütt.

Annonce

Gratis natur

Det er bestemt ikke et sololøb, når Andreas Schütt samler penge ind til yndlingsklubben, men han må dog indrømme, at der er gået lidt sport i at gå langt blandt ham og de andre deltagere.

- Jeg går, indtil jeg rammer mit mål - eller til mine sko går i stykker, siger han grinende.

Den første uge i støtteprojektet var uge to, hvor "Dres" gik 77 kilometer, så han er godt på vej til de 300, hvis han fortsætter sådan i de næste tre uger af fundraiseren. I den første uge skrev han også et facebook-opslag om støtteprojektetet i løbet af torsdagen, og 23 timer senere havde han skaffet 31 nye sponsorer til TM Tønder.

STØTTE - SKRIDT

TM Tønders Støtteforening samler penge ind til klubben med fundraiseren STØTTE - SKRIDT.

Her går omkring 110 deltagere fordelt på 10 hold fra den 11. januar til den 14. februar.

Andreas "Dres" Schütt regner med at gå 300 kilometer på de fire uger.

Sponsorer donerer et vilkårligt beløb (min. 25 øre) per kilometer, han går, på mobilepay: 23 21 40 42.

- Det er jeg lidt stolt over, for det tjener jo alt sammen et godt formål. Og så er det jo også rart at komme ud i naturen. Der er så mange ting, vi ikke kan lige nu, men i naturen er der god plads, og man behøver ikke engang at have mundbind på for at nyde den, siger Andreas Schütt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce