Annonce
Ugeavisen Tønder

Alternativt: Dimission på drive-in-manér

Det var et noget anderledes set-up end vanligt, da Det Blå Gymnasium Tønder Handelsskole torsdag holdt dimission. Foto: Betina Skjønnemand
Tønder Handelsskole holdt torsdag dimission. Det var dog en lidt anderledes én af slagsen, da seancen foregik i hold og som drive-in arrangement.
Annonce

Tønder: Sættevogn, FM-radio, "corona-håndtryk" og efterfølgende horn og lygter.

Der var ikke meget, der var, som det plejer, da Det Blå Gymnasium Tønder Handelsskole torsdag inviterede til dimission.

Årets dimission var nemlig helt anderledes end en almindelig dimission, og også det, kan man klandre corona-pandemien for. Det er nemlig fortsat ikke lovligt at forsamles mange mennesker på ét sted, og derfor måtte Tønder Handelsskole tænke ud af boksen.

- Vi ville for alt i verden ikke lave en light-version af dimissionen. Vi ville lave noget helt særligt og anderledes, så det også bliver noget, studenterne husker, fortæller direktør for Tønder Handelsskole, Carsten Eriksen.

Annonce

Schweizerhalle skiftet ud med p-plads

Da årets dimission altså skulle være en helt særlig af slagsen, var de traditionelle omgivelser i Schweizerhalle skiftet ud med parkeringspladsen på Campus Tønder.

- Vi har ikke mulighed for at samles 500 mennesker i Schweizerhalle, som vi plejer. Så måtte vi finde på noget helt nyt, fortsætter Carsten Eriksen.

Her kunne forældre og student ankomme i en lang række af biler, som blev anvist en plads på parkeringspladsen. Alle biler blev udstyret med en goodiebag med vand og kransekage, så der var styr på både væskebalancen og lidt til den søde tand.

Annonce

Drive-in koncept

Studenterne blev fejret klassevis, så dimissionen blev holdt over fem seancer. Dimittenderne tog plads på den opstillede scene, mens familien måtte blive i bilen og følge med med oprullede vinduer og god volumen på bilradioerne.


Vi ville for alt i verden ikke lave en light-version af dimissionen. Vi ville lave noget helt særligt og anderledes, så det også bliver noget, studenterne husker,

Carsten Eriksen, direktør Tønder Handelsskole


Selve dimissionen var delt op i fem omgange, hvor hver klasse havde hver godt en halv time, hvor der skulle holdes taler, uddeles eksamensbeviser og overrækkes legater. Herefter skulle årgangen af smukke, unge mennesker foreviges på det traditionelle klassefoto.

Annonce

Vellykket dimission

3.A var første klasse, der dimitterede, og alt gik efter slagplanen. Alle kunne høre talerne, eleverne fik deres eksamensbeviser, og klassen blev foreviget sammen på klassebilledet.

Herefter kunne studenterne fortsætte ud i solskinnet og fejre, at ungdomsuddannelsen nu er et overstået kapitel. Et minde fra en corona-tid rigere.

Der blev naturligvis hilst på "corona-manér", da eksamensbeviserne skulle overrækkes. Foto: Betina Skjønnemand
Efter seancen fra scenen skulle de nyslåede studenter trække lidt ud til siden, hvor klassefotoet skulle tages. Dermed fik de ventende familier i bilerne endnu en chance for at få et godt kig på studenterne. Foto: Betina Skjønnemand
Klassefotoet skulle der naturligvis også styr på. Foto: Betina Skjønnemand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce