Annonce
Ugeavisen Tønder

Ambition: - Danmarks største Royal Side Run skal løbes i Møgeltønder

Royal Run startede i forbindelse med fejringen af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag i 2018. Konceptet indebærer mulighed for at arrangere sit eget Royal Side Run - og det gør blandt andet Schackenborg Slot og Ecco nu i fællesskab. Ideen blev for første gang prøvet af på Schackenborg i 2019. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
30. maj skal 3500 mennesker samles på Schackenborg for at deltage i et Royal Side Run. Sådan lyder ambitionen fra blandt andet Schackenborg Slot og Ecco.
Annonce

MØGELTØNDER: Den 30. maj skal op mod 3500 mennesker løbe eller gå sommeren i møde ved et stort anlagt Royal Side Run med start og mål ved Schackenborg Slot i Møgeltønder.

Bag initiativet står Schackenborg Slot, Ecco, Møgeltønder Runners og Bevæg Dig For Livet og der bliver ikke lagt skjul på, at alle sejl bliver sat til for at få så mange som muligt til at deltage denne dag.

- 3500 deltagere. Det er det, vi drømmer om. Vi vil sørge for, at Danmarks største Royal Side Run løbes i Møgeltønder. Og så må vi se, om det kan lykkes. Vi har i arbejdsgruppen givet håndslag på, at nu vil vi simpelthen knokle på for at samle folk på kryds og tværs til denne dag. Så vi har med vilje ikke villet være beskedne i vores målsætning, lyder det fra administrerende direktør på Schackenborg, Trine Jakobsen.

Royal Side Run

Royal Run er et årligt motionsløb, der finder sted i flere danske byer. Løbet blev afviklet første gang mandag den 21. maj 2018 i anledning af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag den 26. maj 2018 i landets fem største byer.

Royal Side Run er en udløber af Royal Run.

Her inviteres institutioner, virksomheder, plejehjem og private til at lave deres egen udgave af et Royal Run - et Royal Side Run.

Royal Side Run i Møgeltønder løber af stabelen den 30. maj 2020. Her løbes på fire ruter: One mile (1,6 kilometer), fem kilometer, 10 kilometer og et halvmaraton, hvor løberne blandt andet krydser grænsen til Tyskland.

Start og mål er Schackenborg Slot.

Annonce

Halvmaraton over grænsen

En af grundene til, at arbejdsgruppen bag initiativet mener, at der er grobund for så mange deltagere i løbet er, at de har valgt at udbygge de traditionelle Royal Run-ruter på one mile (én amerikansk mile svarende til 1,6 kilometer), fem kilometer og 10 kilometer med et halvmaraton. Netop det nye halvmaraton er samtidigt et ganske særligt et af slagsen.

- Vi har valgt at koble et halvmaraton på, hvor løberne faktisk får lov til at krydse grænsen til Tyskland på ruten. Og det, der så gør det ekstra sjovt er, at det er genforeningsår. Det tror vi vil appellere til nogle løbere, fortsætter Trine Jakobsen.

Annonce

Lokker med hygge og musik

Men der bliver brugt flere lokkemidler end det grænseoverskridende halvmaraton. Schackenborg Slot åbner også portene til et par hyggelige timer efter ruterne er tilbagelagt.

- Vi har også planlagt et musikalsk indslag. Jeg kan ikke afsløre andet lige nu end, at her går vi efter noget fra øverste hylde, så der bliver virkelig noget glæde sig til, konstaterer Trine Jakobsen.

Udover at lytte til musik og hygge sig, vil man også kunne købe mad og drikke, der kan nydes i Slotsparken. I det hele taget håber initiativtagerne, at folk vil tage mod tilbuddet om en god dag.

- Vi lægger op til, at det bliver en dag med hyggelig stemning, hvor alle - uanset, om man er øvet løber, nybegynder eller man bare har lyst til at gå en dejlig tur - kan være med.

Sidste års udgave af Royal Side Run på Schackenborg kom fra start med over 300 løbere - men til i år satses der meget højere. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Tilmelding nødvendig

At alle kan være med på denne dag understreges af, at det i princippet er helt gratis at deltage.

- Der skal i Royal Side Run-regi være en mulighed for at deltage gratis. Men hvis man vil have en medalje som minde, eller hvis man vil tilkøbe en frokost eller en t-shirt, så er der nogle forskellige priser på det, forklarer Trine Jakobsen.

Uanset, om man vælger den gratis model, eller man vælger en af tilkøbsmulighederne, så skal man melde sig til.

- Alle, der gerne vil være med, skal tilmelde sig. Det er simpelthen i forhold til logistikken, så vi kan få alle ting til at gå op, siger Trine Jakobsen.

Man kan tilmelde sig på Schackenborg Slots hjemmeside fra onsdag middag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce