Annonce
Ugeavisen Tønder

Ambitionerne flyver højt hos Mallemuk

Den musikalske duo Mallemuk bestående af Michael Mortensen på guitar og Joakim Okkels på harmonika vandt torsdag den 3. oktober 1. pladsen og 15.000 kroner fra Peter Schmidts legat. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Den musikalske duo Mallemuk kunne torsdag den 3. oktober tage imod 1. pladsen fra Peter Schmidts legat. Duoen, som består af Joakim Okkels og Michael Mortensen, mødte hinanden i gymnasiet i Tønder for omkring otte år siden, og siden er musikken og ambitionerne blomstret.
Annonce

Tønder: Torsdag den 3. oktober blev penge fra Peter Schmidts legat uddelt til unge talentfulde musikere med rødder i Tønder Kommune. Det fandt sted på Hagge's Musik Pub, hvor 1., 2. og 3. pladsen i en sang- og performancekonkurrence udstedt af bestyrelsen for Peter Schmidts legat skulle findes.

De heldige vindere af 1. pladsen blev duoen Mallemuk, som består af Joakim Okkels på 24 år og Michael Mortensen på 27 år.

De to unge mænd mødte hinanden første gang, da de begge gik på gymnasiet i Tønder. Joakim Okkels boede dengang i Tønder og gik i 1.g, og Michael Mortensen boede i Bredebro og gik i 3.g. Der gik dog lidt tid fra deres første møde til de valgte at slå pjalterne sammen.

- Vi mødte hinanden, da vi begge spillede i gymnasiets husband til deres musical. Et par år efter kontaktede Joakim mig så, og spurgte om jeg ikke havde lyst til at ses. Og så mødtes vi en dag og sad og jammede, fortæller Michael Mortensen.

Det blev startskuddet til Mallemuk.

De to musikere spiller folkemusik blandet med moderne sangskriving, og de har store drømme for fremtiden. - Vi vil ud og spille en masse koncerter, fortæller Joakim Okkels. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Kernen

I starten havde duoen ikke en reel mission med deres musik, og de gjorde det mest for sjov. Men så flyttede Joakim Okkels for omkring fem år siden til Norge for at bygge både, og det satte skub i noget.

- Det var selvfølgelig en udfordring at bo i to forskellige lande, men det var som om, at jo længere væk vi kom fra hinanden, jo højere blev vores ambitioner, fortæller Michael Mortensen.

Mallemuk håber på i fremtiden at kunne indspille en plade, og i slutningen af oktober udkommer de med en musikvideo. Efter at have arbejdet lidt i det skjulte er de klar til at komme ud til publikum, og de har fundet det musikalske format, de gerne vil arbejde med.

- Vi brugte tre års tid på at finde kernen i vores musik, siger Michael Mortensen, og Joakim Okkels supplerer:

- I vores musik vil vi gerne skære ind til kernen, vi vil ud til folk og fortælle rigtige historier, fortæller han.

Det gør de med folkemusik, spillet på guitar og harmonika parret med moderne dansk sangskrivning.

Annonce

Store ambitioner

Ambitionerne er for duoen i dag endnu større, end de har været før, og de håber på i fremtiden at være på plakaten til Tønder Festival.

- Vi har ambitioner om at spille på Tønder Festival. Vi har spillet på Hagge's, men vi vil gerne ind på pladsen. Og vi mener selv, at vi har både niveauet og kvaliteten til det, lyder det fra Michael Mortensen.

Joakim Okkels bakker op:

- Hvis vi ikke selv tror på det, hvem skal så gøre det?, siger han med et smil.

Musik er dog ikke det eneste i de to mænds liv. Joakim Okkels er fornyligt kommet tilbage til Danmark, hvor han vil fortsætte med at bygge både.

- Jeg har lige bestået min svendeprøve for tre uger siden, og er en del af et lokalt bådbygningsprojekt, lyder det fra den 24-årige musiker.

Michael Mortensen bor i dag i Odense, og lever som han selv siger det to liv:

- Jeg har musikerlivet, og så arbejder jeg med online markedsføring på halv tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce