Annonce
Ugeavisen Tønder

Anderæs sikrede over 100.000 kroner til Rotary

Lørdag blev der sluppet 3000 gule plasticænder løs i Vidå i et velgørende anderæs. Arrangementet sikrer over 100.000 kroner til Rotary Klub Tønder og dermed til velgørende arbejde på egnen. Foto: Ludvig Dittmann
Lørdagens anderæs har sikret, at Rotary Klub Tønder kan uddele over 100.000 kroner til Julemærkehjemmet i Kollund, Sind, Varmestuen og Broen i Tønder.
Annonce

TØNDER: Over 1000 personer havde frem til lørdag hver købt mindst tre sponsorænder til anderæset i Vidå.

Præcis klokken 13.30 lørdag blev ænderne sluppet fri af borgmester Henrik Frandsen (V), der kort forinden havde fortalt, at han er glad for, at så mange støtter op om Rotarys anderæs.

- Jeg tør godt afsløre her, at anderæset indbringer mere end 100.000 kroner til Rotary Klub Tønder. Det er meget fantastisk, noterede borgmesteren, der fik lov til at trække i udløsersnoren til de mange gule badeænder.

Rotarypræsident i Tønder, Sonja Klinge, er også glad for opbakningen, der har sikret salget af de over 3000 ænder.

- I Tønder Rotary Klub er vi rigtig glade for at kunne støtte nogle rigtig gode sager med midlerne fra anderæset. Det er den gode opbakning til anderæset, der i det hele taget gør støtten mulig, sagde hun.

Efter at have tilbagelagt strækningen fra Sønderbro til broen ved Bachmanns Mølle, kunne vinderne - og den ensomme taber kåres.

Vinderen blev and nummer 2195, der vandt 5000 kroner.

Andenpladsen gik til and nummer 0745, som vandt 3000 kroner.

Tredjepladsen gik til and nummer 0189, som vandt 1000 kroner.

Langsomste and, som får trøstepræmien på 500 kroner, gik til nummer 2663.

Det professionelle spornsorløb blev vundet af Brinksgaard i Rørkær, mens Abild El vandt 500 kroner takket være en langsom and.

40 professionelle ænder banede vejen i Vidåens vand for de efterfølgende 3000 badeænder. Vinder af det professionelle anderæs blev Brinksgaard i Rørkær. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce