Annonce
Ugeavisen Tønder

Anne Sofie fra Tønder indtager hele verden som model

25-årige Anne Sofie List slår sine folder som model i verdens storbyer. Hun elsker sit job, men det er ikke kun en dans på bonede gulve at arbejde som model.

Annonce

Tønder: Det lyder tillokkende med et liv og en karriere, hvor hovedingredienserne er champagne, modetøj i lange baner og unge, smukke mennesker - alt sammen sat i scene i en af verdens metropoler som New York, Sydney, London eller Paris.

Det er præcis sådan en verden, som Anne Sofie List lever i. Hun har gennem efterhånden en del år samarbejdet med modelbureauet Unique Models og andre store modelbureauer verden over. Hun har de seneste år boet i længere perioder i både New York, Los Angeles, London, Sydney og Paris, hvor hun har arbejdet som model. Så bliver det ikke meget mere glamourøst.

- Jeg er vild med mit job som model, men det er altså ikke altid så glamourøst, som det måske lyder til, forklarer Anne Sofie List, da Ugeavisen fanger hende på telefonen. Hun er på vej hjem til Tønder med tog efter en kort modelopgave i Portugals hovedstad Lissabon.

- Man får rigtig mange oplevelser som model, og dem er jeg glad for at få med. Men man skal også arbejde for det, forklarer Anne Sofie List, der født og opvokset på Tønder-egnen.

- Når jeg bor i tre måneder i New York, så går det meste af tiden med at være til jobsamtaler og forsøge at få nogle aftaler i hus. Jeg er hele tiden på jagt efter den næste aftale, der er ikke noget, der bare kommer af sig selv, forklarer hun videre.

Jeg har altid været sådan lidt en drengepige, der ikke rigtig gik op i mode.

Anne Sofie List, model

Casting på Schackenborg

24. maj mellem 18 og 20 er der åben casting på Schackenborg Slot i Møgeltønder.Her vil Jacqueline Friis-Mikkelsen og Unique Models søge efter nye modeller.

Piger skal være mellem 14 og 21 år for at komme i betragtning, mens drengene skal være mellem 14 og 25 år. Både drenge og piger er velkomne til casting.

Piger skal mindst være 170 cm. høje, og drengene mindst 180 cm.

Anne Sofie List har blandt andet boet tre måneder i New York. Privatfoto
Annonce

Model ved en tilfældighed

Anne Sofie List var kun 14 år, da hun tog til casting hos Unique Models, da der blev holdt casting i Esbjerg.

- Det var faktisk mere eller mindre tilfældigt, at jeg kom ind i den her verden. Jeg har altid været sådan lidt en drengepige, der ikke rigtig gik op i mode. Det var mere min storesøster, så en modelkarriere lå ikke lige til højrebenet for mig. Men jeg så opslaget om at Unique Models holdt casting i Esbjerg, og jeg tog derop sammen med min far. Det var mest sådan lidt for sjov, og min indstilling var lidt, at 'det kunne jeg da godt prøve'. Men det må have gået meget godt, for jeg blev efterfølgende ringet op af Jacqueline (Friis-Mikkelsen red.), fortæller Anne Sofie List videre.

Anne Sofie List, der dengang kun var 14 år, havde egentlig ikke rigtig tid til at være model, da der både stod et efterskoleophold og et ophold i New Zealand i kø i den unge piges liv, før hun overhovedet kunne tænke i modelbaner.

- Vi aftalte, at jeg skulle kontakte Jaqueline, når jeg var kommet hjem fra New Zealand.

Sådan var aftalen, men den glemte Anne Sofie List alt om. Det var først, da hendes far spurgte ind til aftalen, da hun senere var godt i gang med gymnasiet i Tønder.

- Jeg kontaktede Unique Models, og kom til København, hvor jeg blev præsenteret for holdet af agenter. Lidt senere deltog jeg i Københavns Modeuge, og jeg havde derefter løbende nogle småjobs. Jeg havde nok lidt rigeligt til, at rektor på gymnasiet mente, jeg også kunne passe min skole, så jeg måtte lige have nogle snakke med rektor. Men jeg kunne jo bevise, at jeg kunne håndtere begge ting, så vi fandt ud af det, fortsætter Anne Sofie List.

Anne Sofie List er vant til at blive stylet på mange forskellige måder. Dermed kan hun præsentere mange forskellige udtryk i sine modelbilleder. Foto: Unique Models
Annonce

Bor i verdens metropoler

Efter gymnasiet valgte Anne Sofie List for alvor at give modelkarrieren en chance, og hun har siden arbejdet fast som model.

- De seneste år har jeg boet i længere perioder i både New York, Sydney, Los Angeles, London og Paris. Så jeg er efterhånden blevet god til at pakke kufferten, konstaterer Anne Sofie List.

Men det er, som nævnt, ikke en karrierevej, der kun byder på positive sider.

- Mange vil jo mene, at jeg er heldig, at jeg får lov at rejse rundt. Men når man er hjemmefra cirka halvdelen af året, så er man også rigtig meget væk fra dem, som betyder allermest for én. Min kæreste er nok verdens mest tålmodige person, og uden opbakning fra hjemmefronten, var det ikke muligt at leve det liv, jeg gør, konstaterer Anne Sofie List.

Hun har ikke endnu gjort sig alvorlige overvejelser omkring, hvad fremtiden skal bringe, men foreløbigt fortsætter hun med den karriere, som hun lige nu har så meget gang i. Og hun vil gerne give håbefulde unge, der kunne tænke sig en karriere som model, et par råd med på vejen.

- Det er lidt en drømmeverden, og mit råd er, at hvis man får muligheden og har lyst til at prøve kræfter med en modelkarriere, så skal man kaste sig ud i det. Det er ikke en mulighed, som alle får. Et job som model kræver, at man er heldig, men det kræver altså også noget talent, for at det kan lykkes. Derudover bliver jeg også nødt til at understrege, at det er hårdt arbejde. Det er ikke held det hele, og man skal hele tiden lave en masse fodarbejde for at få jobs i hus. Men hvis man har evnerne og mulighederne, og også er villig til at arbejde hårdt, så er det bare at kaste sig ud i det, slutter Anne Sofie List.

Anne Sofie List er et levende bevis på, at man kan gøre sig som model, selvom man er vokset op udenfor storbyerne. Foto: Unique Models
Anne Sofie List fra Tønder blev opdaget ved en åben casting i Esbjerg. Privatfoto.
Anne Sofie List er vokset op på Tønder-egnen. Nu slår hun sine folder som model i verdens storbyer. Foto: Unique Models
Anne Sofie List er vokset op på Tønder-egnen. Nu slår hun sine folder som model i verdens storbyer. Foto: Unique Models
Anne Sofie List er vokset op på Tønder-egnen. Nu slår hun sine folder som model i verdens storbyer. Foto: Unique Models
Anne Sofie List er vokset op på Tønder-egnen. Nu slår hun sine folder som model i verdens storbyer. Foto: Unique Models
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce