Annonce
Ugeavisen Tønder

Apotekerne i Skærbæk og Toftlund er klar til at vaccinere

Shafiq Farsad ejer apotekerne i henholdsvis Skærbæk og Toftlund, hvor man nu tilbyder coronavaccinen. Det kræver dog, at man bestiller tid, og dem har der været rift om. Foto: Matilde Bøjlund Andersen.
Fra torsdag den 16. december kunne en række apoteker i Region Syddanmark også tilbyde stik med coronavaccinen. Tiderne i Skærbæk og Toftlund blev revet væk.

SKÆRBÆK/TOFTLUND: I sidste uge offentliggjorde Region Syddanmark, at man havde indgået aftaler med en række apoteker om, at borgere også her kunne blive vaccineret mod coronavirus.

Torsdag den 16. december åbnede Toftlund Apotek og Skærbæk Apotek op for vaccination, og med tiden vil også Tønder Løve Apotek og Løgumkloster Apotek kunne tilbyde vaccinen.

Shafiq Farsad ejer de to apoteker i henholdsvis Toftlund og Skærbæk, hvor man altså nu kan blive vaccineret, hvis man ringer og bestiller en tid.

Annonce

Efterspørgslen fra borgerne har været stor på begge apoteker.

- Vi har alle tider booket i dag (torsdag den 16. december, red.) og frem til jul, med undtagelse af et par enkelte tider i Toftlund, sagde han kort efter apoteket i Skærbæk havde vaccineret den første borger.

Det var Theodor Vodder, der skulle have sit tredje stik med coronavaccinen.

- Det hele bliver meget nemmere, når man er vaccineret, sagde han.

Theodor Vodder er 58 år og bor selv i Skærbæk, og han var derfor glad for, at han ikke skulle bruge tid på at køre langt væk.

- Jeg havde prøvet at booke en tid online, men der kunne jeg kun få en tid i Rødekro, fortæller han.

Ros til medarbejdere

Det havde krævet et stort arbejde at blive klar til at vaccinere borgerne, for der gik kun to dage fra Region Syddanmark kom med udmeldingen om, at også apotekerne blev taget i brug, til at man var klar til at vaccinere folk.

Det skyldes især personalets støtte og fleksibilitet, forklarede apoteksejeren:

- Vi vil gerne give en hånd med og bidrage til samfundet. Det er lykkedes så hurtigt, fordi jeg har et fantastisk personale, og så har jeg nok kun sovet fem timer om natten de seneste dage. Men det var aldrig lykkedes uden personalet. I dag (torsdag den 16. december, red.) har vi to inde, der egentlig havde fri, så stor ros til deres opbakning, sagde Shafiq Farsad.

Den seneste udmelding fra Tønder Løve Apoteket er, at man er klar til at vaccinere tidligst fra midt januar.

Vaccination på apotekerne

Fra den 16. december kan man nu også få 1., 2. eller 3. stik af coronavaccinen på en række apoteker i Region Syddanmark. I Tønder Kommune gælder det Toftlund og Skærbæk Apotek (husk tidsbestilling), mens Tønder Løve Apotek og Løgumkloster Apotek er på vej.

Syddanskere over 40 år, der har modtaget 2. vaccination mod covid-19 for mindst 4,5 måneder siden, kan nu bestille tid til 3. vaccination.

Det er ikke nødvendigt at vente på, at den formelle invitation til revaccination lander i den digitale postkasse. Der skal dog være gået 4,5 måned (20 uger - 140 dage) fra det 2. stik, før man er oprettet i systemet og kan booke tid til en vaccine.

Du kan også blive vaccineret på et vaccinationscenter, hos udvalgte praktiserende læger og på udvalgte apoteker i Syddanmark fra den 16. december.

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jørgen Hansen Biler bliver speedway sponsor

Annonce
Ugeavisen Tønder

Formand for Danmarks Østersfestival får endnu en post

Annonce
Ugeavisen Tønder

Nyansættelse

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Ugeavisen Tønder

Der er støtte at hente til lokale projekter

Ugeavisen Tønder

Kan du slå 73 millioner skridt?

Ugeavisen Tønder

Værthus skifter hænder: - For syv år siden sagde jeg, den bliver min

Ugeavisen Tønder

Jul på Schackenborg var en succes

Ugeavisen Tønder

Apotekerne i Skærbæk og Toftlund er klar til at vaccinere

Ugeavisen Tønder

To arbejdspladser i kommunen er hædret som årets elevplads

Ugeavisen Tønder

Bredebro har fået gang i mange initiativer

Ugeavisen Tønder

Klumme: Lad Stine mæ æ biffel genopstå i bronze

Annonce