Annonce
Ugeavisen Tønder

Art Jam i Højer sluttede med klapsalver

Art Jam blev afsluttet med taler og tak. Fra scenen var der musik og skulpturerne var udstillet fra kl. 11. 7 af de 11 skulpturer er solgt. Foto: Timo Ba

Højer Art Jam fik søndag eftermiddag en festlig afslutning i laden på Kiers Gaard.

Annonce

Højer: -Velkommen til det 26. internationale træskulptursymposium og til det første Art Jam i Højer. Tak til alle der er kommet, til alle frivillige og til kunstnerne, lød det fra Steffi Pedersen, der er formand for Højer Art Jam og dermed også foregangskvinden for kunstfestens fornyelse.

Højer Art Jam har tidligere været kendt som træskulptursymposium, men den nye formand, hendes mand og bestyrelsen bag foreningen besluttede sidste efterår at forny begivenheden. De har inviteret flere kunstarter ind og arbejdet med at løfte begivenheden endnu højere op på den internationale kunstscene. Blandt andet har de i torsdags indviet en skulpturhave i Højer.

- Det er modigt at gå i gang med noget nyt, og det er lykkedes. De har villet noget nyt, og de har fået deres idéer ført ud. Det er så flot, lød det blandt andet fra Meta Andersen, der er gift med det tidligere bestyrelsesmedlem Ole Andersen, og hun har fulgt symposiet i mange år. Meta Andersen er især betaget af den træskulpturpark, som åbnede torsdag.

Artjam blev afsluttts med udstilling i laden på Kiers Gaard. På scenen takkede formand Steffie Pedersen for det store lokale engagement. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Personligt engagement

Den officielle afslutningstale blev holdt af Liam Maher, der er kreativ direktør hos Ecco og flyttet til Højer for godt et år siden sammen med sin kone Jennifer.

- Da vi flyttede til Højer, oplevede vi symposiet som noget særligt, og vi har været så heldige at blive inviteret ind hos familien Pedersen, først mødte vi Albert og siden Steffie, og de har været med til at skabe et netværk for os, sagde Liam Maher, der holdt en meget personlig tale til arrangørerne.

- Vi er blevet budt velkommen og har mødt nogle mennesker, der vil det her. Symposiet er startet for 26 år siden, hvor der ikke var internet og sociale medier, og de har fået fortalt historien helt ud i hele verden. De har gjort et nul til et - og det ved alle er en umulig matematisk opgave. Det kan ikke lade sig gøre, medmindre man tyer til magi, og det oplever jeg, at Steffie og Gleb og bestyrelsen har gjort, sagde Liam Maher videre.

Artjam blav afsluttet med udstilling i laden på Kiers Gaard. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Det fortsætter

- Vejret har ikke været med os, så i starten var der ikke så mange. Men de sidste par dage har været velbesøgt, og vi har solgt syv af de 11 skulpturer, lød det tilfreds fra den tidligere formand og far til den nye formand, Albert Pedersen, der, sammen med Steffie, kunne afsløre at en af kunstnerne bliver i Højer i tre ekstra uger.

Sydkoreaneren San Hang Li vil benytte de næste tre uger til at lave flere værker og besøge lokalområdet, så selvom Art Jam blev afsluttet kl. 14 søndag eftermiddag, vil der fortsat være masser af kunst i Højer.

Træsymposiet har ændret retning og er blevet til Art Jam. både de lokale og kunstnerne har taget godt imodforandringen og flere købte merchandise, for at støtte økonomisk. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce