Annonce
Tonny Tychsen kan leve af at være bi- og dronningeavler og sælge honning, han selv har produceret. Foto: Mathies Dalsgaard.
Ugeavisen Tønder

Biavler laver lokal kvalitetshonning i skoven

Tonny Tychsen avler bidronninger og producerer honning rundt omkring i Tønder Kommune. I øjeblikket er der sæson for lynghonning, som har en kraftig smag og er mere eksklusiv end traditionel forårs- og sommerhonning.
Annonce
  • Tonny Tychsen kan leve af at være bi- og dronningeavler og sælge honning, han selv har produceret. Foto: Mathies Dalsgaard.
  • Det er på disse vokstavler, at honningen samler sig. Der er forskellige størrelser på dem. I alt samler der sig mellem 10 og 12 kilo honning i hvert bistade, som består af adskillige vokstavler. Foto: Mathies Dalsgaard.
  • Før Tonny Tychsen åbner op for bistaderne, blæser han røg ind til dem med en røgpistol. Det gør, at bierne ikke er aggressive. Foto: Mathies Dalsgaard.
  • Det skal gerne være over 20 grader, før bierne for alvor kan suge nektar fra lyngen. Sæsonen for lynghonning er lidt over en måned, og det er ikke sikkert, at der kommer en produktion hvert år, fordi vejret spiller så vigtig en rolle. Foto: Mathies Dalsgaard.
  • Tonny Tychsen producerer honning af høj kvalitet uden tilsætning. Han har flere bistader i kommunen.  Foto: Mathies Dalsgaard
Ugeavisen Tønder

Påskeharen er ikke politibetjent: Lad naboerne passe dit hus i påskeferien – eller pas på deres

Annonce
Ugeavisen Tønder

Veteraner og kometer til Tønder

Annonce
Ugeavisen Tønder

Antal ansøgere vokser: Ny uddannelse har vind i sejlene

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Efter 47 år er det slut: Sidste halbal i Toftlund Hallerne

Ugeavisen Tønder

Et Tønder-vartegn får en overhaling

Ugeavisen Tønder

Vær med på en kigger og få en bid af en brødtort: Det har vi fået for knap 22 mio. kroner

Ugeavisen Tønder

Prisuddeling for campingpladser: Sådan gik det de lokale finalister

Ugeavisen Tønder

Lokalt samlingspunkt får nyt navn

Ugeavisen Tønder

Nu venter messe med hele 90 stande lige om hjørnet: Formand håber på over 3000 besøgende - og du kan måske forlade stedet med en præmie

Annonce