Annonce
Ugeavisen Tønder

Bliv klogere på den nye sorteringsordning

Snart skal alle borgere i Tønder Kommune også sortere madaffald. Derfor får alle i den kommende tid nye affaldsbeholdere.Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Fra den 16. marts starter udskiftningen af affaldsbeholderne i kommunen. Herefter skal alle også sortere madaffald.
Annonce

Tønder: Der er kun godt en måned til, at de første borgere i Tønder Kommune skal i gang med at sortere madaffald og restaffald hver for sig.

Fra mandag den 16. marts begynder Tønder Forsyning arbejdet med at udskifte alle affaldsbeholdere med de nye, todelte beholdere til madaffald og restaffald. Arbejdet med at udskifte beholderne vil foregå løbende frem til fredag den 5. juni, hvor alle husstande vil have fået den nye beholder.

Bliv klogere online

På Tønder Forsynings hjemmeside kan man læse meget mere om, hvad den nye madaffaldsordning indebærer.

Gå ind på www.tonfor.dk, vælg ”Affald” og klik på ”Madaffald – ny ordning”.

Annonce

Få styr på sorteringen

Inden udskiftningen for alvor går i gang, kan man se de nye affaldsbeholdere på bibliotekerne rundt om i kommunen.

Affaldsbeholderen vil kunne ses på Tønder Bibliotek frem til den 23. februar, på Skærbæk Bibliotek fra den 24. februar til den 8. marts, og endelig på Løgumkloster Bibliotek fra den 9. til den 23. marts.

- Vi ved, at det optager plads i køkkenet, når man skal sortere sit madaffald fra, og at det er vigtigt for de fleste mennesker at finde en god løsning, som hverken er grim eller besværlig at bruge. Der skal faktisk ikke mere end to skridt ekstra til, før det er en daglig irritation, så derfor har vi udarbejdet lidt inspirationsmateriale til, hvordan man kan indrette sig smart med sortering af madaffald, siger Bente T. Kristensen, miljøplanlægger hos Tønder Forsyning i en pressemeddelelse.

Udfordringen ved madaffaldet er, at det er letfordærveligt, vådt og noget, man ofte står med flere gange om dagen. Derfor kræver det en anden løsning end andre genbrugsmaterialer, så som papir, glas og metal, der i mange hjem opbevares i entréen eller garagen.

- Den optimale løsning er selvfølgelig at have plads til to affaldsspande under køkkenvasken, så man altid har madaffaldsspanden lige ved hånden. Men der findes mange forskellige muligheder, som passer til forskellige ønsker og behov. Derfor vil vi gerne give lidt inspiration inden du får den nye affaldsbeholder, forklarer Bente T. Kristensen. /beskj

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce