Annonce
Ugeavisen Tønder

Brandsikkerhed har høj prioritet på plejehjem

Pia Bonde Duus, der er konstitueret leder af Richtens Plejecenter, siger, at der er stort fokus på brandsikkerheden blandt beboerne. Foto: Martin Franciere
Der er stort fokus på brandsikkerheden blandt beboerne på Richtsens Plejecenter og Plejecenter Toftegården. I 2019 omkom tre personer på et plejehjem på Djursland. Det har medført, at der blandt andet er blevet installeret sprinkleranlæg på Plejecenter Toftegården.

Tønder: På Richtsens Plejecenter i Tønder har man stor fokus på brandsikkerheden. I hver plejebolig er der sat brandalarmer op, som alle er forbundet til et stort samlet anlæg. Her kan personalet på plejehjemmet hurtigt se hvilken bolig, der brænder, hvis alarmen går. Systemet er også koblet til brandstationen, som automatisk bliver alarmeret, hvis brandalarmen starter.

For at sikre, at systemet virker, bliver der en gang om måneden lavet en brandøvelse. Det sker via en alarm, der bliver aktiveret. selvom det ikke brænder. På den måde bliver plejehjemspersonalet trænet i at håndtere en brand.

- Det sikrer, at vi får testet, om udstyret virker, samtidig med at personalet bliver trænet i brandøvelser. Vi slår to fluer med et smæk, siger Pia Bonde Duus, der er konstitueret leder på Richtsens Plejecenter.

Ud over de månedlige øvelser deltager plejecenteret hvert andet år også i en stor brandøvelse, som foregår i samarbejde med Brand og Redning Sønderjylland. Her tager medarbejderne et kursus inden, der hedder "Brand parat", som er med til at klæde medarbejderne på til en eventuel brand.

Tragedie forbedrede sikkerheden

Der er kommet stort fokus på brandsikkerheden på de danske plejehjem de seneste år. Ifølge Pia Bonde Duus skyldes det i høj grad en brand på et plejehjem på Djursland i 2019, hvor tre beboere omkom.

Branden på Djursland bevirkede, at der efterfølgende blevet sat sprinkleranlæg op på Plejecenter Toftegården, hvor Pia Bonde Duus var leder, indtil hun skiftede til Richtsens Plejecenter.

- Det er vigtigt at have godt styr på brandøvelserne og sikkerheden, fordi plejehjemsbeboere tit er meget hjælpeløse, og så er man udsat, hvis der opstår brand. Derfor er det personalet, som må træde til og slukke branden, hvis det skulle ske. Derudover er der også en øget risiko for, at branden kan sprede sig på plejecentrene, fordi folk bor tæt op ad hinanden, siger Pia Bonde Duus.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

40 år hos Ecco

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

25-års jubilæum

Ugeavisen Tønder

40 år hos Ecco

Annonce