Annonce
Ugeavisen Tønder

Café Victoria fylder 30 år i en coronatid

Café Victoria i Storegade får ikke den 30 års fødselsdag, som de havde håbet på. Den runde fødselsdag bliver dog alligevel markeret på en eller anden måde, oplyser Jacob Nøjsen og Torben og Vicki Jessen. Foto: Mathies Dalsgaard
Den runde fødselsdag den 2. marts skulle være fejret med fuldt hus og livemusik. Nu bliver det noget mere stille. Formentlig med gode tilbud på take away mad.

Tønder: Den 2. marts 1991 slog Café Victoria dørene op i Tønder. Siden den dag har caféen været en fast del af bybilledet i Storegade i Tønder. Udsigten til en stor fejring af den runde fødselsdag har dog lange udsigter. Coronapandemien har nemlig lagt en stor dæmper på festlighederne.

- Vi ville gerne have markeret dagen med en kæmpe fest og livemusik krydret med gode tilbud, men det skal vi ikke. Nu bliver det noget mere stille og roligt, siger Torben Jessen, der har været en del af Café Victoria i 22 år og har været ejer siden 2008.

Dagen vil dog blive markeret på en eller anden måde, det er dog endnu uvist, hvordan det kommer til at ske.

- Coronarestriktionerne ændrer sig løbende. Det er meget svært at finde ud af, hvad der er tilladt, og hvad man ikke må ude i fremtiden. Som det ser ud lige nu, tænker vi, at der kommer til at være nogle gode tilbud på take away mad, siger Torben Jessen.

Efter nedlukningen i december har Café Victoria haft åbent mellem klokken 16 og 20, hvor det har været muligt at bestille mad og hente det efterfølgende.

Annonce

Holde det senere?

I coronatiden er der mange mærkedage, som er blevet udskudt på grund af usikkerhed omkring restriktionerne. Derfor har det også været oppe at vende, om de skulle udskyde fejringen af den runde fødselsdag.

-  Vi har overvejet at finde et andet tidspunkt om et par måneder, men omvendt er en 30 års fødselsdag også bare den dag, hvor man fylder 30 år, siger Vicki Jessen.

Annonce

Stor udvikling

I de 22 år, hvor Torben Jessen har været en del af Café Victoria, har han oplevet, at der er sket en gevaldig udvikling. Det gælder både for Café Victoria - men også for resturationsbranchen i Tønder.

- Dengang jeg startede her, var vi en af de eneste caféer i byen. Nu er der seks-syv forskellige, som er åbnet. Og vi har bare fået mere og mere travlt. Siden 2008, da jeg blev ejer, er der sket en vild forvandling. Dengang var der tid til at se et helt Formel 1-løb om søndagen. Sådan er det ikke mere, der er syv dage om ugen, hvor der bare er gang i den, siger han.

Det har blandt andet medført, at der  for tiden blive bygget et større køle- og frostrum, fordi der er pladsmangel.

Torben Jessen er glad for, at der er kommet flere spisesteder til i årenes løb. Derfor håber han også, at alle virksomheder og spisesteder snart kan åbne igen.

- Vi har brug for alle vores konkurrenter og kollegaer. Det, at vi er mange i det her smørhul, gør, at vi alle sammen får mere travlt. Det trækker folk til, når vi er mange, siger han.

Annonce

Ny partner

Den 1. januar blev Jacob Nøjsen medejer af Café Victoria.

Selvom coronapandemien for tiden gør livet surt for især restaurationsbranchen, er han ikke bekymret. Det har Café Victorias lange historie været en vigtig factor for.

- Jeg tror på, at tingene ændrer sig. Og så er jeg helt tryg ved at blive medejer. Café Victoria har eksisteret i 30 år, og det gør, at vi står på et solidt grundlag. Det havde måske været noget andet, hvis det var en helt ny virksomhed, jeg var gået ind i, siger Jacob Nøjsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Kære læser: To bliver til én

Annonce