Annonce
Ugeavisen Tønder

Corona-aflysninger til trods: Lokale musikere holder fast

En støttekoncert blev i august holdt til fordel for Tønder Festival. Foto: Sarah Nørgaard
Forsamlingsforbud og restriktioner har ramt hele landet hårdt, men specielt musikbranchen, og muligheden for at give koncerter, har været hæmmet gevaldigt i de seneste måneder.
Annonce

TØNDER/LØGUMKLOSTER: De mindre scener og spillesteder er især ramt af de pladskrav, som pandemien har medført i de forgangne måneder. Det gik ud over de steder, som den lokale singer-songwriter Kasper Buch normalt plejer at underholde på - men Buch fastholder, at der alt til trods er lyspunkter.

- Jeg sidder faktisk og opdaterer en booking lige nu - men nej, det er ikke det samme tempo, som vi var vant til. Jeg har til gengæld fået private bookinger, fordi folk og foreninger på egen hånd kaster sig ud i at lave små koncerter for det antal personer, der nu kan godkendes. Det er bedre end ingenting, men det er bestemt ikke som før, konstaterer han.

Kasper Buch, der for nylig startede et nyt projekt op med band i eget navn, arbejder indtil videre i retning af en kalender med 25 koncerter i 2021.

Coronavirussen har vendt op og ned på Kasper Buchs kalender, som før var tætpakket. Den lokale singer-songwriter har valgt at se det positive i situationen, og bruger derfor tiden på at skrive nyt materiale. PR-foto: Kasper Buch

Men indtil da, så er der ekstra tid at arbejde i. Kasper Buch er gået i det kreative hjørne, for der skal gerne komme nye idéer og sange ud af det.

- Corona har i hvert fald givet mig mere tid ved skriveblokken herhjemme. Tid er det, vi har mest af i øjeblikket, så det er bare at få brugt den fornuftigt.

Annonce

Coronahittede på Facebook

I Løgumkloster kunne kollegaen Steffen Schulz også se sin kalender falde fra hinanden i marts. Men som fremadstormende musiker tog han teten og gik på de sociale medier med sin børnesang om coronavirussen.

- Jeg lavede en sønderjysk børnesang med lidt glimt i øjet. Den gik ret godt derudad på nettet, men det er ikke noget, jeg rent økonomisk fik noget ud af. Den var et cover af sangen fra Krummerne, og det kunne åbenbart noget - jeg fik i hvert fald mange følgere, konkluderer han.

Steffen Schulz er en anden, lokal musiker, som fik vendt op og ned på sin spilleplan efter coronaen ramte. Til gengæld er der blevet tid til at arbejde på nye sange og projekter, men han håber, at landevejen snart for alvor kalder igen. Foto: PR-foto, Steffen Schulz

I lighed med Kasper Buch, er musikken heller ikke et fuldtidsjob for Steffen Schulz, der til daglig er lærer på SINE i Løgumkloster. Men uanset hvad, så var det specielt at se kalenderen forsvinde.

- Jeg spiller for lidt musik i tiden - sådan er det. Jeg vil gerne ud med mit eget musik, og der kommer lidt ting på kalenderen nu, men det har været svært. Mit soloprojekt er kun et par år gammelt, så kalenderen var ikke stuvende fuld, inden de lukkede landet ned, men alt blev i hvert fald skudt til hjørne, forklarer han.

Annonce

Lydmanden gik nye veje

Musikken lever også på al teknikken. Corona kostede derfor lydtekniker Ulrik Tjørnelund Bossen og hans virksomhed GigRec en ryddet kalender. Men undervejs har han fundet nye veje - og holder gang i virksomheden.

- Det så jo meget godt ud, før landet lukkede, men jeg har bestemt skullet stampe nogle ting op selv. Alt, vi lavede live, forsvandt mere eller mindre, men til gengæld tog jeg hurtigt muligheden for at hjælpe med streamede produktioner i stedet. Livestream og support til filmproduktioner er blevet en større del af min forretning nu, forklarer han.

Coronakrisen har sendt Ulrik Tjørnelund Bossen på nye veje med sit firma, Gigrec. Særligt livestreaming har vist sig at være en vej til ny indtjening. Foto: André Thorup


Det så jo meget godt ud før landet lukkede, men jeg har bestemt skullet stampe nogle ting op selv. Alt, vi lavede live, forsvandt mere eller mindre, men til gengæld tog jeg hurtigt muligheden for at hjælpe med streamede produktioner i stedet. Livestream og support til filmproduktioner er blevet en større del af min forretning nu.

Ulrik Tjørnelund Bossen, lydtekniker og indehaver af Gigrec.dk


Sommerens manglende Tønder Festival fik også Ulrik Tjørnelund Bossen til at lægge sig i selen med to støttekoncerter på Schweizerhalle - koncerter, der også blev dækket live:

- Koncerterne var baseret på at gøre det, der kunne lade sig gøre indenfor restriktionerne. Det blev taget godt imod, men i øjeblikket er det bare sådan, at arrangementer generelt er ramt hårdt af de lave deltagertal. Et lille publikum giver mindre omsætning og færre midler til at lave noget stort for, afrunder han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce