Annonce
Ugeavisen Tønder

Corona: Den store DGI-gymnastikopvisning i Løgumkloster aflyses

Alle større gymnastikarrangementer i det sønderjyske område aflyses resten af marts. Også opvisningen i Klosterhallen i Løgumkloster om godt en uge. Billedet er fra en tidligere opvisning samme sted. Arkivfoto
Annonce

Løgumkloster: - Vi er fuldstændig klare i spyttet: Vi følger Statsministeriets opfordring og de øvrige sundhedsmyndigheder. Det er der ingen tvivl om.

Så kontant er reaktionen fra formand for DGI Sønderjylland, Claus Klaris, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) kort før middag, på et pressemøde opfordrede til, at alle arrangementer med 1000 deltagere eller derover, bør aflyses resten af marts.

Det betyder at den store forårsopvisning med flere end 3300 gymnaster i Klosterhallen i Løgumklosterhallen i weekenden den 13.-15 marts efter al sandsynlighed bliver aflyst.

- Aktuelt har vi opvisning i aften i Aabenraa og i morgen tilsvarende i Haderslev. Og jeg har besluttet her for kort tid siden, at vi aflyser de to opvisninger. Og der er ikke tvivl om, at når vi hører udmeldingen fra statsministeren, at så er det tilsvarende, vi skal vi forvente næste weekend (opvisningen i Klosterhallen, red.). Den endelige beslutning får de involverede besked på i løbet af eftermiddagen, siger Claus Klaris til JydskeVestkysten.

Annonce

Forårsmesse gennemfører

Et andet stort, lokalt arrangement, er Forårsmessen i Toftlundhallerne i denne weekend. Her forventer arrangørerne på forhånd op mod 3000 gæster. Og her har man ikke tænkt sig at aflyse. Det fortæller Karl Henning Clausen, der er messeformand.

- Min holdning til det er, at vi kører det igennem. Det gør vi. Vi har trykket på knappen og alle udstillere er klar. Så vi kan ikke aflyse. Det kan vi ikke.

Messen i Toftlundhallerne omfatter flere end 90 stande fra lokale erhvervsdrivende og derfor vil Karl Henning Clausen ikke aflyse. Han siger også, at han ikke mener, at corona-virusset er så alvorlig.

- Jeg mener at den er oppustet, den virus der.

Men det er jo landets statsminister, der opfordrer til at aflyse?

- Ja, men vi gennemfører som planlagt. Vi kan tage op til overvejelse om vi skal have spritapparater til at hænge op. Hygiejnemæssigt - det er den måde vi kan gøre det på, fortæller Karl Henning Clausen.

Annonce

Skærbæk indskrænker

Senest har Skærbæk Gymnastik Forening begrænset antallet af deltagere ved en opvisning i Skærbækcenteret lørdag.

Oprindeligt var det planen, at gymnaster udefra skulle deltage, men efter statministerens opfordring, har man valgt at kun Skærbæks egne gymnaster deltager. Det sker i forsøget på, at holde det samlede antal fremmødte under 1000, skriver foreningen i et Facebook-opslag. Arrangementet begynder som hele tiden planlagt i Skærbæk klokken 10.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce