Annonce
Ugeavisen Tønder

Corona-krise: Årets Tønder Revy må aflyses

Der bliver ikke noget at grine af i år. Årets Tønder Revy, der plejer at skabe munter stemning på Schweizerhalle og i hele Tønder by i april er aflyst. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der bliver ingen Tønder Revy 2020 i år. Også et andet kulturelt fyrtårn, egnsspillet "Sammen", der efter planen får premiere den 5. maj, er på vippen.
Annonce

TØNDER: Smilene er stivnet blandt de ellers så muntre revyfolk i Tønder. Der bliver ingen Tønder Revy 2020.

- Vi har haft krisemøde torsdag aften og her besluttet, at vi aflyser for i år, siger formanden for Tønder Amatørscene, Tommy Juhl.

Om baggrunden for aflysningen forklarer han, at amatørscenen naturligvis følger myndighedernes anvisninger.

- Ingen ved, hvordan situationen er om to uger. Blandt os er der en del, der er blevet hjemsendt fra deres arbejdspladser. Så kan vi ikke samtidig forsvare, at vi fortsætter med at øve revy. Alle fritidsinteresser er foreløbig lukket ned i to uger. At lave revy er jo også en fritidsinteresse, påpeger Tommy Juhl og fortsætter:

- Vi er kede af, at vi ikke kan møde vores publikum i år, men håber på det bedste for alle og glæder os til at åbne dørene på Schweizerhalle-Tønder Kulturhus, til Tønder Revy 2021.

Årets egnsspil skal efter planen opføres i den historiske flyhangar i Soldaterskoven nord for Tønder. Den aktuelle Corona-krise gør nu, at alle øveaktiviteter foreløbig er indstillet frem til 31. marts. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Økonomisk lussing

Årets Tønder Revy skulle have haft premiere onsdag den 22. april, og forventelig ville omkring 2000 tilskuere have fyldt Schweizerhalle til de fem forestillinger. Revyfolket, lige fra forfatterne til kostumeholdet og skuespillerne, har være igang siden februar.

Han lægger ikke skjul på, at aflysningen også går hårdt ud over teaterforeningens økonomi.

- Det skal ikke lyde som en klagesang, for mange andre er også hårdt ramt. Men revyen er vores vigtigste indtægtskilde. Det er den, vi lever vi af. Og vi har fast udgifter til blandt andet husleje, der skal betales. Så det gør ondt, det her, siger Tommy Juhl.

Annonce

På vippen

Mens Tønder Revyen altså med sikkerhed ikke bliver til noget i år, vakler også et andet kulturelt fyrtårn. Egnsspillet "Sammen", som teaterprojektet Højt til Himlen har på plakaten med premiere den 5. maj i flyhangaren i Tønder, tager her og nu en time-out og ser tiden an.

Formand for Højt til Himlen, Henrik Dahlmann fortæller, at alle aktiviteter er indstillet til 31. marts, og at årets spil, der har Genforeningen som hovedtema, ikke bliver gennemført for enhver pris, selv om situationen skulle ændre sig.

Forhåndsinteressen for årets egnspil er i øvrigt enorm. Således er 60 procent af de i alt 2800 billetter til de syv planlagte forestillinger solgt. Blandt andet er premiereaftenen, hvortil prinsesse Benedikte havde annonceret sin deltagelse, helt udsolgt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce