Annonce
Ugeavisen Tønder

Corona-regnbuer og glade børn skal lokke kunderne til

Mathilde Magnussen og Chili Klippert var to af de 0. klasser fra Marieskolen, der mandag var med til at male bænken flottere ved KIDZbyC i Tønder. Foto: Michael Ehrhorn
Bænkene på gågaden i Tønder får sig i denne tid en opgradering, og mandag slog en 0. klasse sig løs med solstråler og regnbuer.
Annonce

Tønder: I Tønders gågade ånder det meste fred og ro mandag formiddag. Lidt for meget hvis det står til mange butikker, der fortsat kæmper for at lokke de handlende tilbage efter en coronatid, der har sendt mange af dem på nettet.

Foran børnetøjsforretningen KIDZbyC er der dog ikke udsigt til stilhed meget længere. Snart vil børn fra 0. klasse på Marieskolen i Tønder nemlig kaste sig over d

en noget tunge og uinspirerende røde bænk foran butikken.

Spande med maling står linet op i blå, grøn, gul og rød, og der er dækket godt af med pap. Børnene skal pifte bænken så meget op, at de shoppelystne vil bruge bare lidt ekstra tid i gågaden:

- Håbet er, at folk kunne have ekstra lyst til at sætte sig på de farvede bænke. Der kommer også til at være udsmykning med blomster, mens de lokale spejdere har været i gang med små spil, siger Charlotte Bindesbøl Boldt, der er ejer af KIDZbyC og tovholder.

Annonce

Afgørende tidspunkt

Bænken foran KIDZbyC er en af mange i bymidten, der skal stå mere indbydende. Det er blevet besluttet på et af de såkaldte BID-møder, hvor der er fokus på byudvikling.

Idéen er ikke ny, men den nuværende tid gør, at det skal gå stærkt.

- Det er afgørende, at vi får sat tingene i gang. Vi skal vænne folk fra kun at handle online og ud og støtte de lokale butikker igen. Her er det vigtigt med liv i byen, understreger Charlotte Bindesbøl Boldt.

For Chili Klippert betød det meget at tegne en corona-regnbue, der skulle have en skattekiste for enden til den dag, corona slutter. Foto: Michael Ehrhorn

Til den mission har hun bevidst valgt de lokale børn fra 0. klasse.

- Jeg sælger selv børnetøj, og derfor er det et godt signal at sende. Andre steder på gågaden skal andre bænke også udsmykkes, og her er det op til den enkelte, hvad der skal ske, fortæller butiksejeren, der afbrydes at glade børnestemmer et sted længere nede på gågaden.

Annonce

Håb i regnbuen

Omkring 20 børn har samlet sig foran den røde bænk. De tripper for at nå først hen til de indbydende farver, men først det obligatoriske spørgsmål. Hvad vil de male?

-En regnbue!

-En sol!

-Mig selv!

Andre glæder sig mere til belønningen.

- Lotte, bagefter skal vi altså have en is, siger en dreng direkte henvendt mod lærer på Marieskolen, Lotte H. Bødker.

Omsider i gang er både humøret og malelysten stor, og for enden af bænken er Chili Klippert og Mathilde Magnussen godt i gang med en ikke helt almindelig regnbue.

Hvad står BID for?

BID betyder Business Improvement Districts.

BID er en samarbejdsmodel, der skal styrke byliv og handelsliv.

Deltagerne i BID-møder er de folk, der har interesse i området, og alle løfter i flok og bidrager med netværk, viden og tid.

Tønder by er allerede godt i gang med et BID-projekt, der har fokus på midtbyen. 

-Jeg synes, at vores regnbue bliver rigtig flot. Det er en Corona-regnbue, og for enden af den er der en skattekiste, siger Chili Klippert og uddyber:

- Skattekisten kommer man til, efter at corona er slut. Vi bevæger os på regnbuen ned mod skattekisten, fortæller 0. klasses-eleven.

Den flotte regnbue skinner i alle fire af de mulige farver, og den får lige en klat håb mere.

- Nu vil jeg tegne en sol, der skinner flot. Bagefter er det tid til, at vi skal tegne os selv, lyder meldingen fra Mathilde Magnussen.

Overalt forvandles den røde bænk til en kavalkade af regnbuer, solstråler og selvportrætter, og efter godt en times aktion er den klar til at byde de handlende velkommen med ny energi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce