Annonce
Ugeavisen Tønder

Den gode historie skal sætte fokus på selvhjælp

Marie Madvig Evald, bestyrelsesmedlem i Selvhjælp Sydvest og tovholder på projektet, glæder sig over tildelingen af de 50.000 kroner, der skal sætte fokus på den gode historie om selvhjælp. Privatfoto
Med et bevilget tilskud på 50.000 kroner fra Velliv Foreningen kan Selvhjælp Sydvest sætte fokus på at synliggøre selvhjælpsarbejdet.

Skærbæk: Selvhjælp Sydvest modtager 50.000 kr. til en indsats, der skal synliggøre selvhjælpsarbejdet og samtidig styrke tilhørsforholdet til og fællesskabet i foreningen.

Selvhjælp Sydvest får hjælp til projektet af en professionel ’storyteller’ (historiefortæller red.) og en fotograf, der skal portrættere de frivillige og mangfoldigheden i foreningen. Portrætterne udarbejdes gennem interviews af de frivillige, og der er fokus på deltagernes unikke historier og tilknytning til Selvhjælp Sydvest.

På den måde hjælper historiefortælleren med at skabe en fortælling om Selvhjælp Sydvest, der skal understøtte at flere mennesker opnår kendskab til foreningen, og får en forståelse af, hvad foreningen er, hvem den er til for og hvad den betyder for både deltagere og frivillige.

Annonce

- Vi er enormt glade for den støtte, vi har fået fra Velliv Foreningen. Efter næsten to år med nedlukninger og forskellige restriktioner, grundet covid-19, er der behov for en ekstra indsats, der kan være med til at styrke eksisterende deltagere og frivilliges engagement og tilknytning til foreningen, fortæller bestyrelsesmedlem og tovholder på projektet, Marie Madvig Evald i en pressemeddelelse.

Udskudte arrangementer

Covid 19s indtog i Danmark har sat en stopper for eller udskudt mange af de sociale arrangementer og aktivitetstilbud, som foreninger rundt om i Danmark har haft planlagt – også i Selvhjælp Sydvest. Og derfor glæder det nu foreningen, at de dels kan fortælle om frivilligheden, dels om mangfoldigheden.

- Vi har ikke haft mulighed for at komme hinanden så meget ved de seneste to år, derfor giver det mening, at vi kommer lidt tættere ind på livet af nogle af vores frivillige, så vi kan mærke det fællesskab, vi er en del af. Samtidig håber vi, at projektet kan være med til at vise den store mangfoldighed, der er i foreningen, hvilket måske kan inspirere flere til at springe ud som frivillige eller motivere flere til at deltage i vores grupper, uddyber Marie Madvig Evald. /beskj

Samtidig håber vi, at projektet kan være med til at vise den store mangfoldighed, der er i foreningen, hvilket måske kan inspirere flere til at springe ud som frivillige

Marie Madvig Evald

Selvhjælp Sydvest

Selvhjælp Sydvest er en frivillig social forening, der tilbyder medmenneskelig støtte og hjælp gennem selvhjælpsgrupper, netværksgrupper og individuelle samtaler. Målgruppen er børn, unge og voksne, der står i en svær livssituation. Det kan for eksempel være sygdom, dødsfald, skilsmisse, angst, depression, stress, ensomhed, lavt selvværd, psykisk sårbarhed eller andre problematikker, der gør, at man kan føle sig alene og mangle nogen at dele sine tanker og oplevelser med.

Selvhjælp Sydvest i Skærbæk er en privat, medlemsbaseret forening, der er tilknyttet et landsdækkende netværk af selvhjælps- og frivilligcentre (FriSe). Foreningen har eksisteret siden 1999, hvor fem lokale kvinder tog initiativ til at skabe et supplement til de offentlige tilbud. Selvhjælp Sydvest drives i dag med økonomisk støtte fra stat, kommune, diverse fonde og private gaver. Ud over den ansatte daglige leder og en projektansat varetages alle opgaver af frivillige hænder, og den overordnede ledelse varetages af en bestyrelse på fem medlemmer og to suppleanter.

Annonce
Ugeavisen Tønder

Adrian fandt hashplanter: Sportræning gav pote

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Håndbold, andelår og Afrikas stjerne

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jørgen Hansen Biler bliver speedway sponsor

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Sportsefterskolen Sine har fundet sin nye forstander

Ugeavisen Tønder

Formand for Danmarks Østersfestival får endnu en post

Ugeavisen Tønder

Nyansættelse

Ugeavisen Tønder

Klumme: Lykken er... noget der kommer i glimt, eller noget man kan beslutte?

Ugeavisen Tønder

Der er støtte at hente til lokale projekter

Ugeavisen Tønder

Kan du slå 73 millioner skridt?

Ugeavisen Tønder

Jul på Schackenborg var en succes

Ugeavisen Tønder

Apotekerne i Skærbæk og Toftlund er klar til at vaccinere

Ugeavisen Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Ugeavisen Tønder

Værthus skifter hænder: - For syv år siden sagde jeg, den bliver min

Annonce