Annonce
Ugeavisen Tønder

Der var kø ved kagebordet

Køen til kagebordet var lang, da elever fra bager- og konditorskolen i Tønder bagte julekager til de mange lækkersultne i Tønder. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Tønder: Lørdag bredte juleduften sig ud på Torvet i Tønder, da elever fra bager- og konditorskolen i Tønder bagte brød og julekager til det helt store sønderjyske kaffebord til de mange folk, der lagde vejen forbi torvet.

Og duften af de mange kager skabte kø til kagebordet.

- Er det her køen?

- Ja, den er lang, men der er meget godt at vente på, blev der sagt blandt folk, mens de stillede sig i kø langs det lange kagebord.

- Jeg håber, at der er kager helt til klokken 15, grinte Johan Kulmbach, der er faglærer på EUC Syd i Tønder og underviser eleverne i bagværk.

Eleverne havde siden klokken 8.15 lørdag morgen været i gang med at bage alt fra krydderkage, julekringle og gode råd til kløben.

- Det er sjovt. Det er jo det her, vi skal kunne, men det er også stressende, sagde Julie Hansen, mens hun løftede varmejernet med de gode råd, der skulle serveres.

De nåede lige akkurat at blive lagt i kurven foran hende, inden de igen var væk. Men det var alligevel en anden slags bagværk, der var mere populært.

- Kløben er der mange, der har efterspurgt, sagde Julie Hansen og pegede over på brødet med rosinerne.

Det mest populære bagværk var kløben, som er brød med rosiner. Foto: Ludvig Dittmann
Kagerne var ganske gratis, men der var mulighed for at smide lidt drikkepenge til en god sags tjeneste. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce