Annonce
Ugeavisen Tønder

Det Blå Gymnasium giver bolden op til mere bæredygtighed

Palle Guldbrandsen og Carsten Eriksen fra Det Blå Gymnasium glæder sig til at være tovholdere på et stort projekt om bæredygtighed. Privatfoto
Tønder Handelsskole - Det Blå Gymnasium står i spidsen for et nyt regionalt projekt, der skal øge fokus på FNs 17 verdensmål. Projektet får fokus på bæredygtighed lokalt og globalt.
Annonce

Tønder: Et nyt bæredygtigheds-projekt, der bliver skudt i gang til august, får Det Blå Gymnasium i Tønder for bordenden.

Projektet, ”Bæredygtighed lokalt & globalt”, er et tre-årigt projekt, der støttes af Region Syddanmarks Uddannelsespulje og som også har deltagelse af Business College Syd, EUC Syd og VUC Sønderjylland.

Projektets formål er at give elever på danske erhvervsskoler og gymnasier bedre viden om verdensmålene, specielt de 11 verdensmål som har relevans i forhold til vores regions målsætninger.

Verdensmålene skal inddrages i fagene, og der skal uddannes såkaldte verdensmålsambassadører blandt eleverne. Palle Guldbrandsen fra Det Blå Gymnasium Tønder, har været primus motor i opstarten af projektet.

- Det er et stort projekt, vi skal i gang med. Vi er glade for at stå i spidsen for et nyt omfattende projekt med bæredygtighed i fokus, der også har regionalt og globalt perspektiv. Bæredygtighed skal indgå i alle fag på både erhvervsuddannelserne og de gymnasiale uddannelser, lyder det fra Palle Guldbrandsen.

Annonce

Konkrete fokuspunkter

Projektet skal synliggøre og konkretisere målene i dagligdagen hos alle de involverede elever, undervisere og samarbejdspartnere. Det kunne eksempelvis være i forhold til ressourceforbrug og affaldshåndtering.


Vi er glade for at stå i spidsen for et nyt omfattende projekt med bæredygtighed i fokus

Palle Guldbrandsen, Det Blå Gymnasium


- FN´s verdensmål skal i fokus. Projektet skal inddrages i skolernes hverdag, der skal laves sociale arrangementer og en lang række undervisningsforløb skal gennemføres. På skolernes studieture skal bæredygtighed inddrages, og eleverne kommer til at besøge relevante destinationer, lyder det videre fra Palle Guldbrandsen.

Projektet har opbakning fra den danske UNESCO-nationalkommission, og der vil blive et kick off arrangement i september måned, hvor der bliver en officiel startskud for projektet ”Bæredygtighed lokalt & globalt”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce