Annonce
Ugeavisen Tønder

- Det er afslapning og koncentration på højeste plan

Christian Paasch Marquardsen er blevet bidt af bueskydning. Han har lige været på trænerkursus og er nu klar til at ramme plet med endnu flere øvelser i træningslokalet. Foto: Betina Skjønnemand
52-årige Christian Paasch Marquardsen har skudt med bue og pil i ti år. Han er en af de bærende kræfter i Øster Højst Idrætsforenings bueafdeling.
Annonce

Agerskov/Øster Højst: Christian Paasch Marquardsen har gennem mange år været glad for at skyde. For en del år tilbage måtte han dog lægge skydningen på hylden, fordi ørerne ikke kunne holde til det. Derfor var han et "let" offer, da bueskydning blev startet op i Øster Højst for ti år siden.

- Min kone, Tina, var kasserer i Øster Højst Idrætsforening, og jeg var med, da der blev holdt DM i foreningsliv. Her blev det besluttet, at man ville starte bueskydning op, og så manglede de en træner. Og ja - så meldte jeg mig, lyder det fra Christian Paasch Marquardsen,

Han måtte i gang med at finde ud af mere om sporten, og sammen med en anden tovholder, gik de på jagt blandt andet på YouTube, hvor de fik lært en masse om sporten.

- Dengang var vi mellem ni og 12, der skød i vintersæsonen, og det lå egentlig i det leje i en del år, lyder det videre fra Christian Paasch Marquardsen.

- For nu at sige det lige ud, så er det en ret nørdet sport.

Christian Paasch Marquardsen, buetræner Øster Højst

Annonce

En sport med fokus

For at blive en god bueskytte, skal man være god til at fokusere og koncentrere sig.

- Hvis du har alt for meget andet i hovedet, så kan du ikke skyde. Så når vi skyder, så er det afslapning og koncentration på højt plan, forklarer Christian Paasch Marquardsen.

I klubben i Øster Højst er medlemmerne mellem ni og 72 år. Den store aldersspredning er slet ikke noget problem.

- Det er faktisk dejligt, at vi træner sammen. På den måde får vi det gode fra alle aldre samlet. Det giver en god dynamik, og det er vigtigt. For det sociale samvær er en stor del af sporten, konstaterer han.

Annonce

Fokus fra DGI

I 2018 skete der dog noget, der kom til at betyde en hel del for bueskytterne i Øster Højst.

- DGI besluttede at sætte fokus på buesporten, og her spurgte de os, hvad vi behøvede af hjælp, og hvad vi havde allermest brug for, forklarer Christian Paasch Marquardsen videre.

Svaret fra klubben var klart. Trænerkurser var højt på ønskesedlen.

- For nu at sige det lige ud, så er det en ret nørdet sport, hvor der er meget teknik involveret. Derfor betyder det meget, at der er nogle, der kan hjælpe til og give gode råd, når der er noget der ikke fungerer, forklarer han.

Det øgede fokus betød, at medlemstallet i klubben nu er steget til 23 medlemmer.

Det er dog ikke den eneste grund til, at der er kommet mere opmærksomhed omkring bueskydning.

- Da filmen Hunger Games kom ud, kunne det aflæses direkte på vores medlemstal. Og historien med Tinka har også givet os lidt ekstra opmærksomhed, siger Christian Paasch Marquardsen.

Det kræver helt ro i hovedet og dyb koncentration at ramme plet. Foto: Betina Skjønnemand
Annonce

Fik undervisning

For et par uger siden gik Christian Paasch Marquardsens - og klubbens - ønske så i opfyldelse. Det første trænerkursus i bueskydning i DGI-regi blev holdt i Øster Højst, og her blev han og 11 andre trænere fra Sønderjylland undervist over en hel weekend.

- Det var et mega-godt kursus. Det giver virkelig en masse - ikke mindst motivation. Men vi blev klogere på så mange ting, blandt andet teknik og muskulatur. Det er dejligt med ny inspiration, for så føler man igen, man har noget at give til medlemmerne.

Det koster 300 kroner at være medlem hos bueskytterne i Øster Højst, der skyder fra september til starten af april. Man kan låne bue og pil i starten, hvis man er usikker på, om sporten er noget for én.

Christian Paasch Marquardsen har skudt med bue og pil i omkring ti år. Foto: Betina Skjønnemand
Et startsæt med bue og pil fås fra omkring 1000 kroner. I Øster Højst kan man dog låne sig frem i starten. Foto: Betina Skjønnemand
Christian Paasch Marquardsen - og klubkammeraterne i Øster Højst - skyder alle sammen uden sigtemiddel på buerne - de bruger, hvad man kalder instinktiv skydning. Foto: Betina Skjønnemand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce