Annonce
Ugeavisen Tønder

Det er pengene i Hostrup Sogn blevet brugt på

I Rørkjær har man udover en bålhytte og et shelter fået motionsredskaber, som beboerne kan bruge. Faciliteterne er placeret på en grund, som brødrene Nis og Christian Jepsen har foræret lokalområdet. Et af kravene, for at man kan etablere de forskellige faciliteter, er nemlig, at de skal stå på et offentligt tilgængeligt sted, hvor alle har adgang til dem. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
De 950.000 kroner, som Hostrup Sogn er blevet tildelt af Tønder Kommune som kompensation for de gener, de seks vindmøller ved Vindtved har givet lokalbeboerne, er nu kommet området til gavn. Pengene er brugt på følgende faciliteter:
Annonce
Annonce

1) Nyt tag til forsamlingshuset

I alt 349.277 kroner er brugt til at etablere et nyt tag på Hostrup Forsamlingshus

Annonce

2) Nyt skolekøkken

Skolekøkkenet på Jejsing Friskole er blevet totalt renoveret for 208.018 kroner. Det gamle køkken var fra 1959, og der var derfor hårdt brug for et nyt. Det er ikke kun eleverne, der har adgang til det nye køkken. Det har også alle andre, som for eksempel de ældre fra Unnenlaug, der bruger køkkenet til madklub. Derudover kan køkkenet bruges af andre foreninger og til byfester.

Annonce

3) Aktivitets- og forsamlingssted

206.249 kroner er brugt til aktivitets- og forsamlingssteder blandt andet i Rørkjær har beboerne har fået en bålhytte, et shelter og nye motionsredskaber.

Annonce

4) Børneuniverset ved Jejsing Friskole

100.000 kroner er der blevet brugt på at istandsætte legepladsen ved børneuniverset ved Jejsing Friskole. Derudover er der kommet en bålhytte, og så er der lagt nye fliser.

Annonce

5) Hulmursisolering og varmepumpe

Klublokalet ved Jejsing Friskole er blevet hulmursisoleret for 18.829 kroner. Derudover er der kommet en varmepumpe for 11.600 kroner.

Annonce

6) Ny sti fra Lydersholm til Sæd

Der er også etableret en nye sti fra Lydersholm til Sæd for at binde de to sogne mere sammen. Stien har kostet Hostrup Sogn 56.425 kroner. Sæd og Ubjerg har haft de samme udgifter til stien.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce