Annonce
Ugeavisen Tønder

Det var kattens: Felix overlevede 39 dage uden mad og vand

Jørgen og Karin Asta Overbjerg Lildballe bor i Emmerlev Klev sammen med deres to hunde, kattene Bacon og Armani og nu igen Felix, der har været væk i 39 dage. Foto: Cecilie Spottog Petersen 
Efter at være forsvundet i 39 dage er katten Felix igen kommet hjem til sine ejerne Jørgen og Karin Asta Overbjerg Lildballe. Men han er ikke som før. Fanget mellem nogle bigballer i over en måned har katten hverken fået mad eller drikke.

Emmerlev Klev: For over en måned siden forsvandt Felix. Hvorhen vidste ingen, men hele lokalsamfundet i Emmerlev Klev var på udkig efter Jørgen og Karin Asta Overbjerg Lildballes kat.

- Vi havde ledt og ledt efter ham. Vi var helt oppe ved Ballum-området for at lede efter ham, og vi havde efterlyst ham flere steder, forklarer Karin Asta Overbjerg Lildballe.

Til sidst opgav parret at finde ham i live. Faktisk havde de nået at adoptere en ny kat. Men så fik de et telefonopkald.


Jeg blev så forskrækket, da jeg fik ham op. Jeg kunne slet ikke mærke hans vægt. Jeg tænkte, at det går aldrig. Jeg kunne slet ikke forstå, at det var vores kat.

Karin Asta Overbjerg Lildballe


- Det var vores genbo, der ringede. Han fortalte, at han havde fundet Felix, fortæller en meget rørt Jørgen Overbjerg Lildballe og fortsætter:

- Det var jeg glad for, men sagde bare, at han var vel død.

Men det var 10-årige Felix, der er af racen main coon, ikke. Han blev fundet, da genboen skulle fjerne nogle bigballer for at rive en gammel lade ned. Bag bigballerne var Felix faldet ned, og havde været indespærret i 39 dage.

- Han har måske fange et mus eller to, men han har ikke fået noget at drikke, fortæller Karin Asta Overbjerg Lildballe.

Annonce

Mistet kropsvægt

Felix blev straks taget til dyrlægen i Møgetønder. Katten havde tabt mere end 90 procent af sin kropsvægt. Fra at veje 7,5 kilo vejede han 600 gram, da han blev fundet.

- Jeg blev så forskrækket, da jeg fik ham op. Jeg kunne slet ikke mærke hans vægt. Jeg tænkte, at det går aldrig. Jeg kunne slet ikke forstå, at det var vores kat. Han skreg. Jeg har aldrig hørt en kat skrige, fortæller Karin Asta Overbjerg Lildballe.

Skinnet bedrager. Selvom Felix ser godt polstret ud, efter han igen er kommet hjem, så er der kun skind og ben under den store pels. Da han blev fundet vejede han kun 600 gram, hvor han før vejede 7,5 kilo. I dag står vægten på tre kilo. Foto: Cecilie Spottog Petersen 

Hos dyrlægen Lars Kjær fik Felix væske i drop, antibiotika, og så gav dyrlægen ham sukkervand hver anden time i to dage.

- Havde det ikke været for Lars, havde vi ikke haft Felix mere. Det var fantastisk, at han tog ham ind privat, og gav ham sukkervand hver anden time en hel weekend - også om natten, siger en glad ejer.

I dag er Felix igen hjemme i trygge rammer, og har taget tre kilo på. Godt nok næsten kun i form af væske. Han var helt dehydreret, og drak meget, da han kom hjem, mens han har spist få teskefulde mad, der er blendet, for at han kan få det ned.

Men dyrlægen er fortrøstningsfuld. Det samme er ejerne.

- Når han engang er helt oppe at køre, så skal han have lov til at komme ud igen. Han er vant til at være ude. Men lige nu ligger han bare hos far, smiler Karin Asta Overbjerg Lildballe.

Det siges, at katte har ni liv. Felix har muligvis brugt otte et halvt, men han har det godt hjemme igen.

Jørgen (billede) og Karin Asta Overbjerg Lildballe lagde dette billede af Felix på Facebook, hvor de efterlyste ham. Efter katten er kommet tilbage igen, lagde de igen billedet online for at fortælle, at han atter var kommet hjem. Det har i skrivende stund kastet 2000 likes, over 300 kommentarer og 72 delinger af sig. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce